Graffiti op treinen

Graffiti op treinen vind ik, Albert, onbezonnen vervuiling en ook een afgrijselijk gezicht. Jij ook?
De volgende foto’s maakte ik op station Amersfoort. Alleereerst twee voormalige MotorPosten. Graffiti-IMG_2434a
vanaf de andere kant genomen, een besmeurde elok 1615 Graffiti-IMG_2436a

15 thoughts on “Graffiti op treinen

 1. Ik zie heel vaak bekladde treinen rijden. Wagons, locs, metrostellen. Schijnt onuitroeibaar te zijn, komt zeker ook doordat de opstelplaatsen voor die treinen kennelijk heel eenvoudig te bereiken zijn voor de frustrootjes met hun spuitbusjes die menen dat zij Rembrandt in het kwadraat zijn. Jammer van al dat toch mooi materieel. Gelukkig zijn jouw in vitrine opgeslagen treinen altijd nieuw Albert. Net zoals bij mij de auto’s niet roesten en de vliegtuigen bijna niet worden gesloopt na jaren van trouwe dienst……….

 2. kijk het feit dat jij meent dat deze personen onbezonnen zijn maakt u al zeer zeker kort zinnig.
  graffiti is wel zeker een kunst uiting die net als rembrand gerespecteerd zou moeten worden.
  mits er tijd en aandacht aan werd besteed dit hier boven is lelijk ja dat vind ik zelf ook maar het kan mooi zijn ja en het is een negatief iets ook wel ja .
  maar als ik me werk op doek zet zijn het mensen zo als u die mij flinke bedragen betalen voor mijn werk.
  niet te naief over alles nadenken dingen gebeuren met een rede meneer.. ik beteken nmiets meer als een naam en een nummer ik ben jong en betaal veel geld aan het land daarom werk ik harder koop verf een zet me zelf neer zonder dat daarom gevraagd word das mijn goed recht. c

 3. waarom zou je een grafittispuit jatten om je naam of doel op treinen te spuiten?
  het is allemaal zo duur om het weg te laten halen.
  eerlijk gezegd vind ik het niet mooi.
  als je uit het raam wil kijken en het is volgespoten ben je dan blij?

 4. Tsja als ik naar buiten kijk zie ik ook weinig schoonheid. Steeds minder in ieder geval. Maarja misschien reis ik wel op de verkeerde stukjes. Maar jij wil blijkbaar uit het raam kijken, jammer voor je als dat niet kan(opzich kan je ook een coupe verder gaan zitten en heerlijk genieten van het uitzicht). Ik vind het weer wel leuk om een volle trein te zien. De persoon heeft tenminste iets geprobeerd. En alles beter dan een lege: Blank walls equal blank minds – Banksy.
  En waarom iemand het op een trein zou spuiten. Ik doe het neit, maar begrijp het wel. Dan MOET je wel kijken of je het nou leuk vind of niet. En als je het dan echt niet aankan, dan draai je je toch om.

 5. Rembrandt is ooit ook als beginner begonnen.
  De kunst bij graffiti is het leerproces. Van het ‘lelijk’ naar het ‘prachtige’.
  Je groeit als sprayer in de jaren. Jullie vinden de mooie graffiti wel oke.
  Maar hoe denk je dat de goede zo goed zijn geworden.

  Zoals men zegt, Oefening baart kunst.
  Dus laat ons oefenen tot het kunst is.

 6. tof toch die graffiti snap niet wat mensen er lelijk aan vinden ook al is het lelijk en gemaakt door toys het maakt het aanzicht van een stad/dorp wel een stuk kleurvoller

  @ misfit: Jammer dat je met een gefingeerde naam reageert en je emailadres is ook niet correct. Als je echt een flink iemand bent reageer je niet anoniem. Dit wilden we even kwijt. Tot slot dit: “tog” is met “ch”. We hebben het voor jou veranderd.
  Saludos de A&M

 7. Graffiti kan mooi zijn, maar inderdaad dan in opdracht van iemand of voor een project. Maar in het wilde wegspuiten (kladeren) op eigendommen van een anders zoals treinen e.d. vind ik niet kunnen. Hoe zouden de spuiters het zelf vinden om hun auto terug te vinden met geklad (dus geen mooie tekening).

 8. graffiti is een gevoel, een leefwijze bijna.
  mensen die dat gevoel niet hebben zullen het niet snappen, en als je het niet snapt, vind je het meestal niet de moeite om naar te kijken.
  en ja het kost geld om het te verwijderen, en ja somige graff is lelijk.
  maar vertel me maar eens wat een gemiddelde voetbalwedstrijd kost.
  graffiti artiesten maken de trein niet kapot, ze vleuren de saaie geel blauwe bak op voor de mensen die hun snappen.
  die trein rijd het land door, en iedereen die het graff ding snapt word blij als hij de graffiti op treinen langs ziet komen.
  en de rest van nederland loopt te zeuren, terwijl ze het weekend daarna dezelfde trein kapot schoppen als psv niet kan winnen van ado.

 9. Graffiti is veelal lelijk maar er zit mooi spul tussen en of dat nou op een trein of op een schutting staat is voor mij van weinig belang.
  Het zal ook nooit stoppen, hoeveel toys of kings er ook gepakt worden.
  En dat is maar goed ook!

 10. schitterend!! de hele graffiti cultuur vanaf 1984…..alle treinen metro’s etc mogen van mij volgespoten worden….van voor naar achter van boven naar beneden. word toch veel kleurrijker zo?!? laat mij dan maar lekker ‘onbezonnen’ denken ! ik vind t kunst….

 11. Dat vind ik niet. Echt superlelijk. de daders ervan moesten ze 40 jaar dwangarbeid geven. 20 uur per dag, 7 dagen per week, geen vakanties. en een boete van 10 keer de kosten van het weghalen. De graffiti haalt de nostalgie uit het treinreizen. van mij mogen ze de daders zelf onder spuiten.

 12. ik zit alweer een tijdje in de specialistische reiniging van de graffity van de treinen en kom meestal lelijke meesterwerken tegen heel af en toe zit er een pronkstuk tussen maar meestal alleen maar rotzooi dus als je weet hoeveel tijd en geld erin gaat zitten om het er weer af te halen dan zouden jullie nog schrikken we reinigen momenteel met veel mensen om de ns weer schone treinen in de dienst te laten rijden inmiddels bezit ik van iedere locatie de fotos van de graffity die inmiddels gereinigd is door ons clubje (ze worden door mij rechtstreeks geupload in de speciale database waar ook politie inzage in heeft als er iemand word gepakt voor graffityspuiten worden de handtekeningen vergeleken met die er in de database aanwezig zijn en word hij gelinkt aan eerder gezette meesterwerken en hem alles aangerekend. dus bezint eer gij begint. ) groetjes de specialist!

 13. xc2xb4xc2xb4Hoe zouden de spuiters het zelf vinden om hun auto terug te vinden met geklad (dus geen mooie tekening).xc2xb4xc2xb4

  jij vergelijkt een persoonlijk eigendom, een auto met een trein wat openbaar vervoer is? denk wat beter na bij wat je typt… zie je wel is auto’s die ondergekliedert zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s