Station Schipluiden TOEN en NU

station-Schipluiden-Toen
Het voormalige station dateert uit 1912 en is een rijksmonument. Het heeft tot 1966 dienst gedaan als tramstation van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij. In 1988 is het pand gerestaureerd, waarna het in gebruik werd genomen als museum en onderkomen van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden.
station-Schipluiden-NU
Het station wordt sinds een aantal jaren omringd door een nieuwe woonwijk. Schipluiden is een plaats in de Nederlandse gemeente Midden-Delfland (provincie Zuid-Holland).

7 thoughts on “Station Schipluiden TOEN en NU

 1. Knap dat het de sloperswoede overleefde, en dan nog wel in behoorlijks staat! Alleen jammer dat het glazen (?) voorgedeelte is verdwenen, maar misschien was dat ook niet zo bedoeld oorspronkelijk?
  Dankjewel om dit mooi stukje spoorweggeschiedenis xc3xa9n -architectuur met ons te delen Albert & Mara, xc3xa9n voor de link die je bij me plaatste. Ik zie het nu allemaal wat zonniger in… *wink, big smile*
  Maak er nog een fijne dag van hxc3xa9!

 2. Half Nederland staat vol met dit soort stationsgebouwen. Overblijfsels uit een (bijna romantische) tijd toen we nog met de (stoom)tram reisden en bussen nog moesten worden uitgevonden. In onze omgeving kom je er nogal wat tegen tussen Haarlem en Hilversum, langs het traject van de N201. Met afbuigingen naar Noord en Zuid. Mijn opa was ooit stationschef in Hoofddorp op dit tramstation. Maar dat is echt heel lang geleden. Zelfs waar nu het plaatsje Rozenburg (zuid van Schiphol) ligt, ligt nog een klein stationgebouwtje, precies naast startbaan 06-24 daar. Hoe lang nog? Geen idee, maar de expansie van de luchthaven zal er wel snel gehakt van maken. Maar ook in Aalsmeer, (diverse plaatsen), Uithoorn, Wilnis, Mijdrecht, en zo meer kom je ze tegen. Allemaal de zelfde stijl Lijkt me prima omk in te wonen…

 3. Best leuk om te zien.
  In Wolvega staat ook nog zo’n pittoresk stationsgebouw.
  Ook al wordt het opgeknapt, toch is het fijn als de oude staat een beetje bewaard blijft.
  Wat ze nu in Amsterdam allemaal doen… het duurt maar en ben benieuwd naar het resultaat…ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s