Top 2000 in 2009, deel 1

De Top 2000 lijst van 2009 wordt morgen, dinsdag 22 december na 14.00 uur bekend gemaakt in Schiffers.FM. De lijst is vanaf dat moment ook te bekijken en te dowloaden op de Radio 2 site.

Dit is ons lijstje en het zal wel aan onze leeftijd liggen met wel 6 nummers uit de jaren 60 plus nog eens 3 uit de jaren 70, 3 uit de jaren 80 en 3 uit de jaren 90. Ede Staal is een proteststem van ons, vanwege het verwijderen in 2007.
Stembevestiging Top 2000 (2009) met jaren
Heb jij ook gestemd? Ga jij ook luisteren? Hoe denk jij over de Top 2000?
We zijn benieuwd naar jouw mening. Alvast bedankt voor de moeite.

Tot slot twee reacties van luisteraars die gereageerd hebben in het Top 2009 gastenboek.
Bij sommige zaken wordt de spijker op de kop geslagen.

"Jarenlang was ik een trouwe luisteraar. Vele pareltjes kwamen voorbij. Maar ik betrap me erop dat het de laatste jaren een stuk minder wordt. Ligt het aan mijn leeftijd(55+)? De lijst was voor ons een herinnering aan de jaren 60 en 70, toen toch echt de beste muziek gemaakt werd. Geweldige wereldnummers halen de lijst niet meer. Wel 21 nummers van Marco Borsato en Guus Meeuwis. En als iemand sterft (respect) staan zijn nummers ineens in de top 10. De lijst begint steeds meer op Q-music, Veronica en Skyradio te lijken."

"Gezellig die top 2000 tijdens de kerstdagen!!!. Wat maakt het nu in godsnaam uit op welke plaats en hoeveel maal Ramses Shaffy in de top staat. Gewoon genieten!!! Typisch Hollands om weer te zeuren over iets leuks. Er zijn toch wel ergere dingen in het leven dacht ik!!!"

INDERDAAD, wij, Albert & Mara voegen hier aan toe: Het ruimen van al die gezonde geiten. In en in triest.

9 thoughts on “Top 2000 in 2009, deel 1

 1. Ik heb er dit jaar eens andere nummers in gegooid, zoals Little Feat en Janis Joplin (die er overigens wel in staat). Ik hoorde vorige week dat de Franse nummers gehalveerd zijn qua aantal. Jullie hebben een mooi lijstje, al mag Paul de Leeuw eruit wat mij betreft en Tim Hardin mag hoger 🙂

  Smaken verschillen nietwaar. Weet je, je hebt altijd van die klagers, maar ik geniet met volle teugen van de Top 2000. En wat ik enorm leuk vind is dat Radio 2 nu al weken bezig is met het aanloop naar de Top 2000. Zelfs onze kinderen, die toch een hele andere smaak hebben qua muziek, genieten van de gezelligheid. Eerste kerstdag: de gluhwein geurt door het huis, buiten ligt er sneeuw en we luisteren lekker naar de Top 2000. Ik kijk er naar uit. Laat maar komen!

 2. Ik deed Adele en Anouk in mijn lijstje. Omdat er ook nu weer mooie en stevige muziek wordt gemaakt. En verder ga ik me verheugen op al die lekkere nummers die vanaf eerste Kerstdag 12.00u over ons heen gaan spoelen. Genieten, even niet nadenken, mijmeren, en nog meer genieten. Elk jaar weer een feestje!

 3. er staan enkele nummers in die ik niet ken, Mara.
  Maar vele zijn ook favoriete nummers van mij hoor!
  Mooie keuze

  Ik heb mijn top (voor het eindejaarslijstje van mijn favoriete radio, http://www.stubru.be, de tijdloze) al een tijdje doorgestuurd. Maar ik vrees dat die overwegend moderne liedjes bevat…

  Geniet van het luistermoment!!!

  Groetjes!

 4. Ik hou me niet bezig met lijstjes maken. Sommige oude nummers die vooraan eindigen ben ik gewoon al beu gehoord zoals Hotel California en Imagine…
  Ik ben niet zo van de klassiekers. Maar wel van de hedendaagse popmuziek of Nederlandstalige. Maar die zie je dan ook nooit terug in de top. Maakt voor mij ook niet uit. Ik zet wel een cd’tje op. 🙂
  Fijne feestdagen!

 5. Mijn muziek komt ook wel overwegend uit de jaren 60/70 ,logisch gezien mijn leeftijd xc3xa9n het feit toen er toen veel musicale vernieuwing was .
  De radio speelt niet meer zo’n grote rol in mijn leven ,ik draai liever wat ik zelf in huis heb op het moment dat ik dat graag wil horen . Toch hoor ik soms wel stukjes van de top 2000 en daat zitten dan wel eens momenten bij van “o ja , dat wat xc3xb3xc3xb3k zo’n geweldig nummer “.Stemmen doe ik nooit want ik zou helemaal geen top 10 samen kunnen stellen ,er is zxc3xb3veel moois !Maar veel luisterplezier dus voor jullie !

 6. Ik luister alleen nog echt naar de mooie verhalen van luisteraars die op eerste kerstdag worden voorgelezen door bekende stemmen(Kitty Courbouis, Ernst Danixc3xabl Smit enz)De rest van de top 2000 staat hier niet meer zo vaak aan omdat we het allemaal wel weten nu.

 7. Er zijn genoeg andere zenders waar ik liever naar luister dan naar de zogenaamde top 2000..zonder dat gewauwel ertussendoor van de DJ,s..geef mij maar n zender,waar ook andere talen te horen zijn,dan alleen maar hoofdzakelijk engels en nederlands..er is zoveel meer mooie muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s