Deze log is speciaal voor Kruikezeiker Harry

Wij genieten van het mooie weer hier. Zoals vanmorgen met onze vriend Ton uit Ypenburg samen op het terras van Heladeria (ijssalon) Jardil in Los Boliches aan de Paseo Maritimo. Als je goed kijkt zie je aan de overkant van de boulevard onze strandtent Los Naufragos liggen. Voor de ouderen onder ons, wel even de leesbril opzetten.

Jardil-IMG_4616a

N.B. Kruikezeikers is de bijnaam die inwoners van Tilburg van oudsher kregen van inwoners uit omliggende plaatsen. Tijdens carnaval noemen de Tilburgers zichzelf ook Kruikezeikers of Kruiken, en de stad wordt Kruikestad genoemd. In vroeger tijden kende Tilburg veel textielfabrieken. Tilburg werd ook wel "de wolstad" genoemd. De inwoners spaarden urine in kruiken. Deze werd opgekocht om later gebruikt te worden om de wol te wassen.

voor-Harry-IMG_4600a

voor-Harry-IMG_4602a

Het antwoord op de volgende vraag is Renault. Waarom zie kopie artikel uit NRC na de foto.voor-Harry-IMG_4603a

Renault twee jaar voorwaardelijk geschorstGepubliceerd: 21 september 2009 14:18 uur bron: ANP
De Franse renstal Renault is naar aanleiding van de opzettelijke crash van vorig jaar in Singapore voor twee jaar voorwaardelijk geschorst in de Formule 1. Dat heeft het bestuurscollege van de internationale automobielfederatie (FIA) gisteren bepaald.Renault-formule 1
Flavio Briatore tussen coureurs Fernando Alonso en Nelsinho Piquet.  Foto Reuters
Wat is dit voor man? Klik hier voor meer informatie over zijn leven.
Voormalig teambaas Flavio Briatore kwam er minder goed vanaf. Hij kreeg een levenslange schorsing voor zijn aandeel in het schandaal. Briatore gaf bij de Grote Prijs van Singapore tweede coureur Nelson Piquet junior opdracht te crashen. Mede daardoor kon teamgenoot Fernando Alonso de race winnen. Briatore is geschorst voor alle activiteiten in de Formule 1. Hij mag zich ook niet meer als manager van coureurs in de racewereld begeven.
De straf voor Renault komt niet onverwacht. Briatore en technisch directeur Pat Symonds legden vorige week al hun functie neer naar aanleiding van alle ophef. Na het vertrek van de twee teambazen liet de Franse renstal vorige week in een korte verklaring weten dat het de beschuldigingen niet betwist. Symonds werd gisteren voor vijf jaar uit de Formule 1 verbannen.
De zaak werd aanhangig gemaakt door voormalig Renault- coureur Piquet, die daarvoor van de FIA immuniteit kreeg. De Braziliaan werd als kroongetuige gehoord door de FIA. Ook zijn voormalige teamgenoot Alonso en Bernard Rey, voorzitter van Renault, moesten op het hoofdkantoor in Parijs uitleg geven. Briatore en Symonds bleven gisteren weg. Volgens het vonnis waren geen andere medewerkers van Renault betrokken bij de crash. Alonso werd van alle blaam gezuiverd.Volgens de FIA heeft Renault met de actie niet alleen de integriteit van de Formule 1 grote schade toegebracht. Door de opzettelijke crash heeft de Franse renstal ook de levens van toeschouwers, officials, andere coureurs en Piquet zelf in gevaar gebracht.

3 thoughts on “Deze log is speciaal voor Kruikezeiker Harry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s