Nieuwe Digitale Satelliet Ontvanger moeten aanschaffen

Wij kijken hier in Spanje gewoon Nederlandse televisie. Dit doen wij met een smartcard van CanalDigitaal die we in een decoder steken. Boven op het dak staat de schotel. En wat gebeurde er gisteren tijdens het kijken naar Pauw & Witteman? Geen beeld meer en vanmorgen bleek dat de oude ontvanger ter ziele was gegaan. Goede raad is duur, dat bleek later. Meteen een nieuwe aangeschaft bij Blankenstein Satellite Systems S.L. hier in Los Boliches / Fuengirola en daarvoor 239 Euro betaald, terwijl de prijs in Nederland "slechts" 109 Euro is. Maar wat wil je? Vijf weken zonder Nederlandse televisie Wij liever niet, dus daarom toch maar aangeschaft. Een retourticket met de plane is altijd nog duurder dan het verschil in voornoemde bedragen. En ………….. je weet het misschien uit eigen ervaring een apparaat gaat vaak onverwachts stuk. In ons geval moesten we wel in Spanje tot nieuwe aanschaf overgaan. We zullen er geen tapas minder om eten of een glas Rioja minder om drinken.

Philips-DSR 2221-03

En dit is hem dan. Zeer compact design. De nieuwe Philips digitaal satellietontvanger DSR 2221/03 onderscheid zich van zijn voorganger. Deze heeft namelijk ook de mogelijkheid SD kanalen te ontvangen. De satellietontvanger wordt gevoed door een bijgeleverde12 volt adapter. Geschikt voor astra 1 (19,5) Astra 2 (28,5) en astra 3 (23,5 oost) en Hotbird ( 13 oost)Nog wat technische gegevens: Display voorzijde ontvanger.Kaartlezer ingebouwd t.b.v. CanalDigitaal of TV Vlaanderen.Ontvangst van SD kanalen . 2 scart aansluitingen.Snelle zapper. Automatische kanalen installatie middels Fast-Scan. Elektronische Programma Gids

Wij hopen er weer jaren lang plezier van te hebben en voordat we het vergeten als klant zijn wij bijzonder tevreden over de firma Blankenstein. Ze hebben ook onze schotel en aansluiting aangelegd. De service is meer dan uitstekend. Ook een belangrijk gegeven als je hier een deel van het jaar woont. BlankensteinSatellite-IMG_4
N.B. Dat je het weet: Via de satelliet luisteren we ook radio. Het signaal laten we vanuit de decoder binnenkomen op de Aux-ingang op onze stereo receiver. Gewoon lekker om aan de Costa del Sol Radio 2, Sky radio en Radio 10 Gold te beluisteren met dat schitterende uitzicht op de Middellandse Zee. ’s Morgens beginnen we met de nieuwszender Radio 1 en zijn dan helemaal op de hoogte.

7 thoughts on “Nieuwe Digitale Satelliet Ontvanger moeten aanschaffen

  1. Ik leef met de zekerheid dat daar in het verre Espanja het leven gemoedelijker leeft dan hier daar waar ik woon. Neen Belgie is niet “het” land waar alles leuker is, geen land van belofte. Met groeten van Zolderraam.

  2. Mooi ding Albert.
    Wij kijken en luisteren hier ook via de satelliet omdat we graag naar Engelse zenders kijken en Franse radio luisteren(wat een gedoe met oen he?). Binnen kort zullen we toch ook weer een andere tuner willen hebben want er komen steeds meer HD kanalen en dat in combi met ons digitale televisiescherm is toch wel erg mooi hoor.

    Veel luister en kijkplezier en geniet van je vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s