Laatste week zomervakantie voor kleinzoon Viggo

Het is de laatste week zomervakantie voor onze kleinzoon. Het zuiden van het land begint a.s. maandag en dan zijn alle kinderen van Nederland weer naar school. Viggo begint in het nieuwe schooljaar in groep 2.
Een dagje Harderwijk bij opa en oma aan het Veluwemeer vindt hij altijd fijn.Viggo-randmeer-IMG_4046aHet eerste dat Viggo vaak wil doen is schommelen bij ons in de speeltuin achter. Viggo-randmeer-IMG_4049aOp de achtergrond de Porsche 911 SC uit 1981 van zijn papa Raymond.

Vervolgens met z’n allen koffie en thee gedronken op ons terras. Viggo kreeg een flesje limonade.Viggo-randmeer-IMG_4070a

Daarna moesten mama Imke en oma Mara er flink tegen aan in een partijtje voetbal met de kleine bij ons voor aan de waterlijn. En  zie eens hoe ‘fanatiek’ Mara probeert de bal tegen te houden, want dan mocht ze weer aan de buitenkant staan. Kennen jullie dat spelletje ook? Viggo had grote lol zoals je ziet.Viggo-randmeer-IMG_4063-406

Na de lunch zijn ze met z’n drietjes naar het strandje gegaan bij ons aan de overkant en de beelden spreken voor zich. Een kind dat heerlijk kan spelen met zand en water. Dat moest natuurlijk door zijn ouders vastgelegd worden, niet alleen op de foto, maar ook op de film. En Mara had toen alle tijd om het diner voor te bereiden.Viggo-Costa-del-Veluwemeer-

En zo zien we onze kleinzoon graag bezig bij ons voor aan de waterlijn. Gelukkig spelend met een emmertje en water!Viggo-randmeer-IMG_4082a

10 thoughts on “Laatste week zomervakantie voor kleinzoon Viggo

 1. Zal je ‘m niet hxc3xa9xc3xa9l hard missen als jullie straks weer in het heerlijke Andalucia vertoeven? Natuurlijk is een langere periode in het warme zuiden leuk, maar je kleinkind is het ook… moet moeilijk voor jullie zijn!
  Maar hxc3xa9, er is het internet, de post, de telefoon hxc3xa9?
  En voor jullie:
  Boquerones
  Ingredients:
  xe2– 1 kilo fresh anchovies
  xe2– White wine vinegar
  xe2– Extra virgin olive oil
  xe2– Garlic
  xe2– Parsley
  xe2– Salt (optional)
  Method:
  xe2– Top and tail anchovies.
  xe2– Slit along underside and discard innards.
  xe2– Open out fish.
  xe2– Remove central bone by lifting from tail end upwards.
  xe2– Rinse well.
  xe2– Place a layer of anchovy fillets in a shallow dish.
  xe2– Sprinkle with salt (optional) and cover with vinegar.
  xe2– Repeat with another layer, changing direction.
  xe2– Leave to soak in vinegar for a few hours or overnight.
  xe2– Pour off vinegar.
  xe2– Very gently rinse fillets.
  xe2– Cover fillets with extra virgin olive oil.
  xe2– Add slices of garlic and chopped parsley.
  Smakelijk!
  *wink, big smile*

 2. Harderwijk, een plekje waar ik ieder jaar een keer heen ga met Liesyenne, voor het Dolfinarium uiteraard! Haar lievelingsuitje! (dit jaar niet want we zijn in Curaxc3xa7ao geweest)
  Die zoon van je heeft de liefde voor mooie auto’s vast van zijn pa geerfd?!
  Leuke foto’s hoor…enne, Mara speelde ‘de lul’? 😉
  Fijn weekeinde!
  Liefs Loes

 3. Dag Mara & Albert! Even nog wat informatie:
  Als je aan de oostkant het dal van Ronda een beetje verder afdaalt, vind je de oude brug (puente viejo) die aan het begin van de reconquista werd gebouwd. Deze brug is minder hoog en daardoor meteen veel minder toeristisch. Vlak naast deze brug liggen de Arabische baden, een complex dat nog goed intact is. Het bevat een koude, een warme en een hete ruimte zoals alle traditionele Arabische baden. Maar je kan ook de stookovens zien en door een filmpje leer je over de werking van het watertransport en verwarming.
  Minder touristisch bekend, maar zxc3xa9ker de moeite waard!
  Maak er nog een hxc3xa9xc3xa9l fijne dag en een schitterend weekend van hxc3xa9. Moet Mara werken? Ik hoop van niet. Maar zo ja: veel courgae meid!

 4. Goedemorgen mara,

  heerlijke foto’s!

  ja zo moet het leven zijn toch lekker ontspannen!

  geniet er maar met volle teugen van!

  En mijn logje ach het kwam toevallig zo uit, maar probeer het zo gevarieerd mogelijk te houden al is klassieke muziek het uitgangspunt, maar die staan allemaal bij elkaar!

  Fijn weekeind gr otto

 5. Raymond heeft zijn liefde voor oude auto’s duidelijk niet van een vreemde. Heerlijk nog zo;n dagje met oma en opa erbij.Met water zand en een voetbal, dat kan helemaal niet meer stuk.Mara bedankt voor je vraag naar mijn gezondheid maar het is alleen maar zoiets als een schrijversblok.Ik heb begrepen dat jullie al weer bijna in de startblokken staan richting zuiden. Een mooi vooruitzicht zeker nu het hier toch stilletjes aan minder gaat worden met de zomer.Alvast een goede reis.

  groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s