Mara mocht werken en ik had het 'sky-is-the-limit' gevoel

vanmiddag. Ik heb in de omgeving lekker veel km’s met mijn MGF gereden en dat was super met dit mooie weer!

MGF-uitnodiging-Leo
Je kan mijn MaGical feelings een beetje begrijpen? Heerlijk toch om met deze auto die een middenmotor heeft op hoge snelheid een afrit van de snelweg te nemen. Lekker meegaan met de bocht. Zou je met een auto waar de motor voorin zit (bijv. onze MGB of de Honda CRX DelSol van Mara) niet moeten doen. Dan lig je echt wel zo uit de bocht

De truc van een auto met midscheeps geplaatste motor is de ideale gewichtsverdeling, waardoor hij buitengewoon wendbaar wordt. De MGF is daar een schoolvoorbeeld van. Hij lijkt in bochten nog geen graad scheef te gaan hangen. Dat komt mede door de onderling gekoppelde Hydragas-veren bij alle wielen, met stikstofgas en olie gevulde veerbollen die lijken op de bekende Citroxc3xabn-vering. En hij stuurt razendsnel: als een kart. Je denkt eraan het stuur te gaan draaien en hup, je bent de bocht al door.
Bij een auto met middenmotor is de motor achter de vooras en voor de achteras ingebouwd.Autofabrikanten doen dit om een gewichtsverdeling van 50/50 te krijgen, wat weer ten goede komt aan de wegligging. Een middenmotor wordt vaak gebruikt voor sportautoxc2xb4s.

Vraagje: "Waar zit de motor van jouw auto?" Ik verneem het graag van je.

18 thoughts on “Mara mocht werken en ik had het 'sky-is-the-limit' gevoel

 1. Hahaha dat is tenminste een vraag waar ik antwoord op weet; voorin. Het is ook een oud barreltje van een Alto, maar hij rijdt en brengt me waar ik wezen moet. Maar dit weekend in een nieuwe gezeten en kan je zeggen ik ben helemaal verliefd. En dat is bijzonder want normaal doet een auto mij dus helemaal niks. Ik wil een kersenrozeeeeeeeeeeeee hahaha

 2. Ik weet dus niets af van motoren, het wijnige dat ik weet van Auto’s is dat ze rijden, de rest laat ik over aan mijn vetbetaalde garagehouder. Toch deinde de ik een ietsie pietse mee met jouw geestdriftigheid. Met groeten van zolderraam.

 3. Tja, ieder diertje zijn pleziertje!
  *wink, big smile*
  Mijn motor zit vlak bij mijn hart, daar waar vriendschap leeft…
  Heerlijk, geniet jij er maar van!
  En strakjes ook, als je samen met je lieve Mara feesten gaat in Rijswijk!

 4. Goedemorgen!

  heerlijke wagen hoor, zelf heb ik geen auto, mijn kids wel en rijd vaak mee.

  mijn dochter rijdt Mercedes slk cabrio.

  En je haar heel mooi hoor ik ga voor blond dus altijd goed toch?

  Fijne dag gr otto

 5. Ja, zal wel lekker zijn in die auto van jullie! Ook lekker luchtig met dit weerte, zeker?
  Zelf rijd ik een VW Bora. Ook in het groen (niet mijn favoriete autokleur by the way…)

 6. In de mijne (Renault Scenic) zal de motor wel voorin zitten….; heb de motorkap nog nooit geopend vrees ik 😉

  Die van Darren (nou ja staan ook op mijn naam) een oude BMW station en Jaguar S-type (staat voor sport….begrijp ik) zitten ook voorin!

  Meer smaken hebben we (nog) niet…

 7. Ach, de afgelopen jaren zitten ze bij mij voorin en drijven ze de voorwielen aan of in een enkel geval in het verleden, alle vier de wielen. Dan kon je bijna vierkant door elke bocht. Er waren ook tijden dat we reden met ‘alles achterin’. Dat waren mooie dagen, zeker bij zijwind….. Volkswagens, Fiat’s, Renault’s, Simca’s, NSU’s en Skoda’s. Bochten waren een uitdaging. Wie echt kon sturen kreeg zo’n wagen uiterst scherp door de bochten heen, voor een amateur waren het handjes vol….. Het hing ook wel wat af van de wielvlucht, was die positief had je echt een probleem, bij negatieve wielvlucht was het spoor breder en kwam je nog wel redelijk uit de voeten. Mooiste ervaringen deed ik op in mijn drie achtereenvolgende Oldsmobiles. Bakken van ruim zes meter lengte en een gewicht van een ton of 2. V8’s voorin, en dan door de bocht sturen. IK zag vrouwlief meestal boven me zitten in rechterbochten en ik keek op haar neer in linker…..Ach ook met motoren voor en aandrijving achter heb je soms heel plezierige rijeigenschappen hoor. Stiefpapa restaureerde ooit een MG-B voor een vrouwelijke klant en we reden er indertijd (ik was een jaar of 14 denk ik) nog wel eens mee over de toenmalige A4 naar Den Haag. Niks middenmotoren, gewoon ouderwets Brits. Maar wat een leuke ervaring……

 8. Jij met een MG (ziet er wel heel gaaf uit) en ik in mijn VW Fox. Tja, alle waarde naar zijn geld, tis niet anders..
  Ik ben er blij mee hoor, laat dat duidelijk zijn, maar dromen mag altijd hxc3xa8.
  De motor ligt/hangt voorin. Wxc3xa9l heb ik een keer de Testa Rossa mogen berijden en een keer een Delorian of zoiets, van mijn toemalige vriendje Bas van Buren uit Moordrecht. Superervaring!
  Groetjes,
  Loes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s