Deze clip maakt ons vrolijk

Jackie Wilson (echte naam Jack Leroy Wilson) (19 juni 1934 xe2x80″ 21 januari 1984) was een Amerikaanse soul- en rhythm and blues-zanger. Jackie Wilson groeide op in Detroit. In 1953 sloot hij zich aan bij de groep Billy Ward & the Dominoes. In die tijd kreeg hij veel fans, onder wie Elvis Presley.

In 1956 begon Jackie Wilsons solocarrixc3xa8re met het nummer Reet Petite. Latere nummers van hem waren Lonely Teardrops en I’ll Be Satisfied. In 1961 werd Wilson neergeschoten door een vrouwelijke fan. Hij overleefde deze aanslag en ging verder met zijn carrixc3xa8re.
Deze carrixc3xa8re kwam halverwege de jaren ’60 in een dip. Hij kwam nog kort terug en vanaf de jaren ’70 had hij nauwelijks hits. In 1975 kreeg Jackie Wilson een hartaanval op het podium tijdens het zingen van Lonely Teardrops. Jackie Wilson raakte in coma en ontwaakte hier niet meer uit. Na ruim 8 jaar in coma in een ziekenhuis te hebben gelegen, overleed hij in 1984.

Begin 1987 scoorde hij postuum een nummer 1-hit in onder meer Groot-Brittannixc3xab en Nederland met het opnieuw uitgebrachte Reet Petite, mede dankzij de volgende videoclip waarin kleipoppetjes de hoofdrol speelden.

3 thoughts on “Deze clip maakt ons vrolijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s