Weeralarm in Andalusixc3xab (Zuid-Spanje)

Warm weekend in Spanje met temperaturen tot wel 42 graden.

Het zal warm worden dit weekend in Spanje. In Zuid-Spanje werden vrijdag al temperaturen gemeten van 42 graden en het warmst was het in Sevilla, Cordoba en Badajoz. Ook de kustplaatsen langs de middellandse zee krijgen het warm maar daar kunnen de inwoners en toeristen heerlijk genieten van het warme zeewater van wel 25 graden. Al is de zon en het lekker weer heerlijk voor velen, voor anderen is het een nachtmerrie en daarom is er ook een weeralarm afgegeven voor steden zoals Cxc3xb3rdoba, Sevilla en Jaen.

Het warme weer is te danken aan een warme luchtstroom uit Afrika wat er voor zorgt dat veel provincies in Spanje het warm zullen krijgen vrijdag, zaterdag en zondag. Zondagavond echter wordt er regen verwacht met op enkele plaatsen een behoorlijke storm met windstoten. Het slechte weer zal beginnen in Galicixc3xab en zo de rest van het noorden van Spanje bereiken. Al komt er voor veel gedeeltes slecht weer aan, andere provincies zullen nergens last van hebben en minstens tot woensdag erg hete dagen hebben.

Het warme weer komt enkele dagen voordat officieel de zomer begint met het San Juan feest in de nacht van 23 op 24 juni, de langste kortste nacht van het jaar.
Bron: El Pais

Dit is de Giralda toren, vroeger de toren van de moskee in Sevilla. sevilla_giralda

5 thoughts on “Weeralarm in Andalusixc3xab (Zuid-Spanje)

  1. Ik geloof het direct, want bij ons in Zuidwest Frankrijk lazen wij om half 7 ’s avonds nog op de thermometer, weliswaar in zon en windstil, nog 50 graden!
    Vandaag was hier tot nu toe de warmste dag van dit jaar.

  2. Voor deze doorgewinterde typische blank/blonde Hollandse oudere jongere is 30 graden al een slagje te veel. Bij 40 graden stop ik de kop in de koelkast en kom niet meer buiten. Niks voor mij. Het weer van dezer dagen, zo rond de 20-22 graden is precies goed……

  3. Ja, dat is wel warm he!! Kun je nagaan hoe zoiets voelt in het binnenland, als je niet kunt genieten van een verkoelende zee….Of zouden ze daar allemaal met de pootjes in een emmer zitten om af te koelen?

    Liefs Jackie
    xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s