De terugreis naar Nederland verliep niet vlekkeloos

De enige remedie is om kalm te blijven omdat je aan zo’n situatie niet veel kan veranderen.

We gaan je in het kort chronolgisch verslag doen van een enerverende avond en nacht.

17.15 uur de taxi stond in Los Boliches/Fuengirola klaar om ons binnen een half uur naar de luchthaven van Mxc3¡laga te brengen waar onze machine de HV 6118 om 20.05 uur zou vertrekken naar Schiphol Amsterdam.

18.05 uur de twee balies gingen open om in te checken. Daar werd ons verteld dat de ochtendvlucht en de avondvlucht samengevoegd werd als de HV 6116 om 20.05 uur naar Amsterdam.
N.B. De mensen van de ochtendvlucht (vertrek 11.00 uur) zaten dus al de hele dag op de luchthaven.

18.30 uur We gaan door de veiligheidspoortjes en zoeken een plekje op om koffie te gaan drinken met een broodje. Over een uur moeten we toch instappen.

Toen het 19.30 uur werd stond er nog steeds geen vermelding van de gate en als ervaren reiziger voelden wij dat het niet goed zat. En ja hoor onze vermoedens werden bevestigd. We konden een bon gaan halen voor een warme maaltijd die we ook genuttigd hebben en de verwachte vertrektijd werd 21.30 uur, later veranderd in 22.30 uur.
Omdat twee vluchten samengevoegd waren en Transavia geen genoeg eigen machines had is er een Airbus-A330-300 van Air-Berlin ingehuurd, zoals hier op de foto die gemaakt is door Wim Gallaert op vliegveld Dxc3xbcsseldorf.
Na de foto gaan we verder want we zijn er nog niet met onze terugreis-belevenissen!
Airbus-A330-300-Air-Berlin

22.35 uur Uiteindelijk vertrokken we naar Schiphol. Kregen zelfs nog een drankje en sandwich gratis aangeboden en werden welkom geheten door een afgevaardigde van Transavia, de enige Hollandse purser op de vlucht die ons als passagiers uitlegde (zie onderaan deze log persbericht op Nu.nl) wat er aan de hand was. Gewoon overmacht en daar doe je als maatschappij en passagier niets tegen.

Maar nu komt de klapper van de avond en de nacht.
Tien minuten voor verwachte aankomsttijd (0.45 uur) op Schiphol kwam de purser van Transavia ons mededelen dat de koffers van ALLE pasagiers van deze vlucht op Mxc3¡laga Aeropuerto zijn blijven staan omdat de machine van Air Berlin binnen 30 minuten na landing moest vertrekken omdat anders de bemanning niet meer mocht vliegen.
Te veel uren gemaakt op deze dag. De heenvlucht naar Mxc3¡laga had namelijk ook al bijna 2 uur vertraging opgelopen. Hopelijk snap je wat wij bedoelen dat de bemanning bijna niet meer mocht vliegen.
Kan je het gemopper voorstellen. Meer dan 240 pasagiers hadden hun bagage niet. Op schiphol aangekomen moest meer dan de helft van deze 240 personen zich melden bij de helpdesk KLM bagage in de aankomsthal. We kregen een formulier uitgereikt waarop we de nummers van onze koffers moesten noteren en een korte omschrijving van onze koffer plus onze NAW gegevens en telefoonnummers.

01.30 uur Intussen onze jongste zoon Lawrence in Amsterdam gebeld en die heeft ons thuisgebracht in onze ‘dolfijne’ stad waar om ongeveer kwart voor 3 aankwamen. Beide katten waren blij ons weer te zien.

Zondagmorgen 7 juni om 11:09:17 ontvingen wij de volgende SMS:
KLM has found your lost luggage (2 bags).
We will deliver it 8 june between 7.30 and 12 hrs.
With kind regards
KLM Courier.

En gelukkig werd er vandaag op maandag 8 juni om 10.15 gebeld aan de voordeur en daar stond een man van Besseling Koeriersdienst uit Amersfoort die in opdracht van de KLM onze beide koffers kwam brengen.
Je wil niet weten hoe blij we waren. Ze zouden maar wegeraakt zijn. Dat zou echt een ramp zijn geweest.

Persbericht op Nu.nl op zaterdag 6 juni 2009
SCHIPHOL – Transavia heeft zaterdag circa tien toestellen aan de grond gehouden om ze te controleren op hagelschade, meldde een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

Dat is ongeveer een derde van de Nederlandse vloot van de KLM-dochteronderneming.

Transavia nam de voorzorgsmaatregel nadat bij een toestel hagelschade was geconstateerd. Die is vermoedelijk in de nacht van 25 op 26 mei ontstaan tijdens een een korte, hevige en volgens de woordvoerster xe2x80x9czeer plaatselijkexe2x80x9d hagelbui op Schiphol.

De toestellen die aan de grond bleven, stonden die bewuste nacht eveneens buiten op het platform.

Voor zover bekend hebben andere maatschappijen op Schiphol geen last gehad van de hagelbui.

Transavia heeft vluchtschema’s moeten omgooien. Veel vluchten zijn vertraagd. Transavia huurt vliegtuigen van andere maatschappijen om de vluchten te kunnen uitvoeren.

20 thoughts on “De terugreis naar Nederland verliep niet vlekkeloos

 1. Ju kunt beter naar New York vliegen dus. 7,5 uur heen en 6 uur en 8 minuten terug, en dat alles stipt op tijd! Veel sterkte weer vandaag……………

 2. Oooo gatverdamme!!! Wij hebben eens hetzelfde gehad toen we naar Turkije gingen..met 2 kleine kinderen. We vertrokken s’middags vanuit Eindhoven, wat uiteindelijk pas s’nachts tegen 01.00 op Schiphol werd!! Lang verhaal, maar veel ellende, dat kan ik je verzekeren!

 3. Yep wist ik al, gezien het ook op het journaal is geweest van de week moest wel even aan jullie denken idd.. maar alles is safe at home, dus tijd om verder te gaan.

  XXX

 4. Tru heeft dit ook eens gehad. Ook met HV. Terugvliegen vanuit Madrid zou plaatsvinden met een ETA van 21.30u. Door een of ander probleem werd het maar later en later en kwamen ze uiteindelijk om 03.35u de volgende nacht aan. Niets te claimen, geen excuses zelfs. Overmacht door technisch probleem. Nu is de situatie rond de hagelschade (er blijken maar lastig reserveonderdelen te vinden te zijn voor de toch flink nieuwe Boeings van HV) zodanig dat je er wel enig begrip voor moet hebben, maar toch. Wel bijzonder dat je in zo’n grote 330-200 hebt gevlogen. Weer eens iets anders…

 5. Dit is inderdaad van de ene pech in de andere vallen, lieve Albert & Mara. Wat een toestanden, dit reisje zullen jullie alvast nooit meer vergeten!
  Maar laat het niet aan jullie hartje komen, denk alleen terug aan de leuke dingen van de afgelopen week…

 6. Ook ik heb aan jullie moeten denken! Gelukkig zijn jullie weer veilig en wel geland en zijn de koffers ook weer terecht. Ik kan me voorstellen dat je ook niet echt blij bent als je hoort over het aantal vlieguren van de bemanning….; nou die heb je ook liever zo fris als een hoentje in plaats van ’s nachts nog.
  Ach…dit soort verhalen zijn altijd goed om een verjaardag op te leuken.

  Salutations de Franca

 7. tjonge jonge, wat een vlucht.
  je bent gelijk weer aan vakantie toe 🙂
  ik had het persbericht ook gelezen en moest aan jullie denken
  en dan die vlieguren van de bemaning, gelukkig zijn ze wakker gebleven.
  gelukkig zijn jullie nu veilig en met de bagage thuis.
  maar je zal idd maar al vanaf de vroege morgen daar hebben gezeten. pfff

 8. Wat een toestanden zeg!
  Je zou denken dat KLM toch genoeg vliegtuigen heeft om zoiets op te vangen, maar blijkbaar dus niet.
  Gelukkig is alles wat betreft de bagage ook weer op zijn pootjes terecht gekomen, en zijn jullie weer veilig thuis!
  groetjes,
  Elmar

 9. das eerst wel ff schrikken, maar gelukkig zijn ze snel nagebracht………en we hebben thuis ook lekker onze spulletjes, toch? dit is wel weer ’n goede tip om bepaalde dingen niet in de koffer te doen……..maar in de handbagage……geniet weer lekker op je eigen stekkie………liefs rietje

 10. Bij reisbureaus kun je expliciet vrage om bv KLM of Transavia, zeker als je vluchten boekt naar landen waar de vliegtuigen niet zo van te vertrouwen zijn. Ik stap ook niet in elk toestel. Ik heb ooit gewerkt bij een bedrijf dat vliegtuigonderdelen vervangt en ik weet dat de ene maatschappij nauwkeuriger is met vervangen dan de ander. Ik boek dan ook steevast een hollandse maatschappij. Als zo’n vliegtuig ineens niet kan vliegen en je zomaar van een andere maatschappij een vliegtuig krijgt toegewezen dan vind ik dat op z’n minst niet zo leuk (ook al omdat je een toeslag moet betalen als je met Transavia of KLM wilt vliegen).
  Anyway, jullie zijn er en de bagage ook: opluchting.

 11. tjA KLOTE… maar je bent veilig thuisgekomen… en da’s ook weer wat…

  verleden jaar mijn vrouw en dochter ook van malaga…
  planning maandag 12.30
  uitstel naar 18.30
  uitstel naar 20.30
  uitstel naar 23.30
  uiteindelijk vertrokken om 00.30 uur en de hele dag hebben ze daar rond gehangen, achter de douane inmiddels dus geen fuck te doen… alleen maar koffie en broodjes en ergens helemaal achter in de hal een rokersruimte… o jee wat waren ze vrolijk toen ze thuis kwamen…

  en vandaar dit jaar lekker met de auto… want dit soort scenario’s is echt killing…

 12. Het was in ieder geval een vlucht om nooit te vergeten. Zo hebben wij er ook eens 1 gehad naar Ierland. Ik kon door naar Ierland vanaf Londen Arno mocht er blijven slapen op een stoel. Op de terugweg waren ook nog eens de koffers blijven staan in Londen,maar ook die werden keurig afgeleverd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s