Deze Kruikenzeikers kruisten zondagavond ons pad

Wat wij wel wisten maar zij niet dat wij gelijk in Spanje zijn. Toen we gisteravond de Calle Francisco Cano inliepen zagen wij ze zitten, onze vrienden Harrie en Ans uit Tilburg rechts op de foto. Je had hun gezicht eens moeten zien toen ze ons om de hoek zagen verschijnen. Dat was goud waard. We hadden lol. Zie je wel aan onze gezichten.
Kruikenzeikers-IMG_3862
Harrie en Ans zijn trouwe bezoekers van onze fotolog, evenals hun vrienden links op de foto. Ze zijn samen 3 weken op vakantie in Los Boliches/Fuengirola. Hun namen zijn Henk en Lian, gisteren maakten wij voor het eerst persoonlijk met elkaar kennis na jarenlang fotologbezoek. Ook zij zijn Kruikenzeikers want ze komen uit Loon op Zand. Ligt bij Tilburg om de hoek.
Even een uitleg:
Kruikezeikers is de spotnaam die inwoners van Tilburg van oudsher kregen van inwoners uit omliggende plaatsen. Tijdens carnaval noemen de Tilburgers zichzelf ook Kruikezeikers of Kruiken, en de stad wordt Kruikestad genoemd. In vroeger tijden kende Tilburg veel textielfabrieken. Tilburg werd ook wel “de wolstad” genoemd. De inwoners spaarden urine in kruiken. Deze werd opgekocht om later gebruikt te worden om de wol te wassen. Bron: Wikipedia

Kruikenzeikers-IMG_3863a
N.a.v. deze log op 28 maart j.l. “El Choco een nieuw visrestaurant” (klik hier voor meer info) hebben Harrie en Ans dit restaurant gisteren met hun vrienden voor het eerst bezocht.

One thought on “Deze Kruikenzeikers kruisten zondagavond ons pad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s