Met de veerpont de Maas over

De zon liet zich gisteren in Nederland op de eerste dag van de lente goed zien. Het was overal goed vertoeven. Op verschillende plaatsen in het land werden de cabroxe2x80x99s dan ook uit de garage gehaald voor een zonnig ritje. Het kriebelde bij ons wel een beetje, maar om voor dit ene weekend te ruilen leek ons niet zo verstandig.
Hier blijft de lente de komende week gewoon aanhouden. Daarom deze “foto-flasback (9 mei 2008)” van onze MGB op de veerpont van Megen alvorens je de provincie Brabant bereikt. We kwamen vanaf Appeltern in de Betuwe.
pontMegenIMG_9412

Gezellig toch dat contant afrekenen met de pontbaas en even een praatje maken? pontMegenIMG_9413

Nadat het schip links op de onderstaande foto voorbij gevaren was, vertrok de pont weer vol naar de overkant. Wij gingen verder Brabant in. Later meer opnamen van dit weekend, want ze zijn te mooi om ze op de harde schijf te laten staan en niet te publiceren op onze fotolog. pontMegenIMG_9417
N.B. Deze drie foto’s zijn van 9 mei 2008, de vrijdag voor Pinksteren toen het zulk mooi en prachtig weer was in Nederland. Weet je het nog? Zonnig en lekker warm. Het weer dat we in de zomer van 2008 zo nodig hadden en maar niet wilde komen. Voor ons gevoel is er in dat Pinkersterweekend eigenlijk teveel “zomerkruit” verschoten.

8 thoughts on “Met de veerpont de Maas over

 1. Alleen al met zo’n pontje over te steken en dan het zonnetje er bij, geeft je een vakantie gevoel. Voor de vorige weblogmeeting hadden wij gewoon over de snelweg gekund, maar het was schitterend weer dus hebben wij heerlijk de pont bij Schoonhoven gepakt. Maakte de dag compleet

 2. Speed
  Van Parijs naar Spanje
  is een takkexc3xabind

  Maar sneller dan de Thalys
  of een verlaagde Renault
  Mxc3xa9gane cabrio

  reist de geest
  de pan uit
  xc2xa9 Don Jon
  *wink, big smile*
  Ik ben gewoonweg verliefd op jullie bolide lieve Albert en Maria!
  En ik hoop dat jullie er nog lang geniet van zullen hebben!
  Nog een hxc3xa9xc3xa9l fijne zondag daar in het zonnige Spanje!

 3. hoihoi
  ik heb genoten van de zonnige foto’s, jullie hebben er heerlijk weer bij, hoewel wij hier nu ook niet mogen klagen 😀 t werd tijd ook… ja toch?

  OT en nee.. wij zijn niet met vakantie, gewoon ontzettend druk met ons huis en de tuin en dan heeft loggen… hoe leuk en gezellig dat ook is.. even een hele lage prioriteit 😉

 4. mooie foto,s van een zonovergoten dag,heerlijk is dat toch he? je voelt je ook meteen een heel ander mens vind ik;) geniet er lekker van jullie he;)
  lieve groet van mij…;))

 5. Als je nu naar buiten kijkt hier, en de wind hoort gieren over het dak en de weersverwachting hoort voor vandaag verlang je wel naar een paar warme (voor)zomerdagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s