Lente laat helaas op zich wachten

De meteorologische lente is afgelopen zondag officieel begonnen. Op de meeste plaatsen is het niet koud in Nederland. De zon is alleen ver te zoeken en daardoor wil het nog maar geen lente worden. Oorzaak dit jaar is de kou van de afgelopen maanden. Om je een beetje in de stemming te brengen deze foto bij de ophaalbrug van Laag Keppel. Dit is het lenteweer waar wij naar verlangen. Heerlijk fietsen of met de cabrio op stap. Jij ook?
Laag-Keppel
Planten zoals speenkruid, gele kornoelje en sleedoorn liggen gemiddeld anderhalve maand achter op de ontwikkeling in het extreem vroege voorjaar van 2008. Vlinders hebben zich tot nu toe nog nauwelijks laten zien. Vorig jaar bloeide het eerste speenkruid al rond 10 februari en de sleedoorn op 24 februari. Door de lage temperaturen in de afgelopen maanden ligt de natuur tussen de dertig en vijftig dagen achter op de ontwikkelingen in de extreem vroege lente van 2008, aldus de Natuurkalender,

Waarschijnlijk moeten we tot na 23 maart wachten voordat de eerste gele boterbloemetjes te zien zijn. Voor de witte bloesem van de sleedoorn moeten we volgens de voorspelmodule van De Natuurkalender zelfs wachten tot 14 april.
Bron: ANP

N.B. De astronomische lente laat nog even op zich wachten. Vrijdag 20 maart om 12.44 uur is het zover. Op dat moment staat de zon precies boven de evenaar. Dat meldt het KNMI op haar website. Dag en nacht duren op de eerste dag van de lente overal ter wereld ongeveer even lang.

12 thoughts on “Lente laat helaas op zich wachten

 1. Ik zou die lente wel hier naar toe willen slepen, want inderdaad dat zonnetje zou wel weldadig op lichaam en geest werken. Maar voor nu is het hier gewoon vies miezerig weer. Bahhhhhhhhhhh. Ik wil de natuur weer in

 2. Stap net weer binnen na een wandeling van een half uurtje. Dat was geen genoegen zeg. Het is gewoon weer even een beetje winter. Je ziet de knoppen aan de bomen en in de struiken, de bloemetjes komen langzaam boven het gras in de stadsperken uit, maar de temperatuur is echt bedroevend. Nee, geen lentegevoel hier. En rijden met een cabrio? IK heb er geen, dus dat wordt de glazen kap elektrische opendraaien dan, maar die meet iets van 1mtr x 45 cm.

 3. de katjes hangen hier al aan de hazelaar..crocussen heb ik ook al volop in bloei zien staan en zelfs al hier en daar al een verdwaalde narcis die nog even twijfelt of hij wel of niet open zal gaan.. maar.. t begint te komen..kan mij niet vlug genoeg zijn.. en dan een hele lange heel langzaam voorbijgaande zomer erachteraan..

 4. Het voorjaar komt hier al lekker door. De narcissen en hyacinten staan in bloei. De tulpen laten nog even op zich wachten. Gelukkig staat Spanje toch al snel om de hoek te gluren, toch?
  Maar na een aantal uitzonderlijk mooie dagen, ziet het er vandaag regenachtig uit.

  Lentegroetjes,
  Franca

 5. Salut,

  Hier ook volop bloeiende bloemetjes, zon en heerlijke temperaturen.
  De schapen en koeien laten trots hun jongste aanwinsten zien. Maar..gisteren leek het wel herfst! Het regende en waaide, niet normaal meer! Nu op dit moment is het weer rustig gelukkig.

  Liefs Jackie
  xxx

 6. Laat Lente-gedicht
  Warmte, zon en huid
  Voel het leven, verlangen
  Naar een nieuw begin
  xc2xa9 Nathan
  Jaaaaa, ze mag er eindelijk aankomen, de blaadjes krijgen dan bomen!
  *wink, big smile*

 7. Ik kom hier via Belinda, las iets over Zuid-Spanje en dacht dat het wel de moeite waard zou zijn om hier een kijkje te nemen. Vooral nu met dit weer hier, was het heerlijk om al de foto’s van ” foto de Fuengirola 2008 ” te bekijken. 🙂
  Wij zijn van plan om eind mei richting Zuid-spanje te gaan, maar dan een eind verderop. Meer richting Los Alamos. Maar Fuengerola komt nu zeker ook op de wandelplanning te staan.

  Nou, nu maar hopen dat er voor die tijd hier nog een lekker zonnetje doorkomt. Maar ik kan niet wachten tot het dan ook hier xc3xa9cht ‘opblotevoetenlopenindetuin-weer’ is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s