Pak de bus, dan zit je goed

stadsbus-IMG_3779
En voor slechts xe2x82xac 1,50 per persoon heb je een retour. Goedkoop als je denkt aan de parkeerkosten, maar in dit geval leuk omdat onze kleinzoon bijna nooit in een bus zit. Zeker niet met zijn ouders die allebei een auto hebben.
stadsbusretour

We hebben donderdag j.l. twee keer een rondje Harderwijk gemaakt en kleinzoon Viggo vond het hardstikke leuk. stadsbus-IMG_3777 Met wat paprikachips wordt de reis nog leuker. Samen met oma Mara in de bus gebeurt niet elke dag! stadsbus-IMG_3776

We zijn uitgestapt en buschauffeur Evert Kuiper uit Putten zwaait nog even naar ons. Van de vier “rondjes om de kerk” die hij vandaag moest rijden in zijn dienst, hadden wij er 2 van meegemaakt. Zo zie je je eigen stad nog eens vanuit een hoog ‘standpunt’. Moet jezelf ook eens doen, als er een stadsbus is. stadsbus-IMG_3781

In de stad bij vishandel ’t Fuikje hebben Mara en ik allebei 2 broodjes haring met uitjes genomen en Viggo een puntzakje kibbelingen met een blikje Sisi. Terug naar huis wederom met de stadsbus. Een leuke middag was voorbij. stadsbus-IMG_3784

16 thoughts on “Pak de bus, dan zit je goed

 1. erg spannend hoor als je voor t eerst in een bus en/of trein zit.. ik was een jaar of 11 toen ik voor t eerst met een bus meeging ( behalve schoolreisjes dan he? 😉 ) en zo rond mijn 16e zat ik voor t eerst in een trein..

 2. Dit doet me direct denken aan toen ik ongeveer Viggo’s leeftijd had en ook mijn ouders hadden allebei een auto en 1x per jaar ging ik met mijn tante Bep (buurvrouw) met de tram naar het centrum van Rotterdam, vanuit R’dam blijdorp ging toen nog lijn 3. Ook zij zat denk ik 1x per jaar in de tram, maar voor mij was het ook een dagje uit; naar de bios -woody woodpecker- en ik mocht ook altijd iets uitzoeken in de Bijenkorf. Soms werd dat een single (Rob de Nijs: Zuster Ursula) of een Claudia boek….; Alle twee heb ik nog steeds. En ik bewaar ook nog steeds hele dierbare herinneringen aan dat dagje met het openbaar vervoer en alle leuke dingen die we deden.

  Geniet ervan met volle teugen allemaal zou ik zeggen!

 3. Ivm de hoeveelheid foto’s: Ik wilde daarmee enkel aangeven dat ik nog niet meteen de tijd had om ze online te plaatsen. Meer bedoelde ik daar niet mee. Ik moet eerst door de hoeveelheid foto’s kijken en een pure selectie maken op kwaliteit. Natuurlijk is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Maar het is wel zo… hoe meer foto’s je maakt, des te groter is je kans op een geslaagde foto. Zeker omdat ik niet op ‘automatisch’ fotografeer maak ik veel foto’s van hetzelfde onderwerp met verschillende belichtingen en ISOwaardes. Ik maak ook vaak zowel een horizontale als verticale foto. Daarna bekijk ik wat ik zelf het mooiste vind. Ik zou het namelijk jammer vinden dat ik net iets gemist heb. Ik kom tenslotte ook maar meestal 1x op een bepaalde plaats.
  Jullie kleinzoon heeft trouwens weer een geluk gehad, zo fijn op stap met opa en oma. Zelf heb ik nooit de bus of trein gezien met mijn ouders. Pas toen ik een tiener was, ging ik wel eens met vriendinnen uitstapjes maken. Toch weer een belevenis!

 4. Goed verslag van een leuk dagje zo te zien. En dan nog rijden in een bus met Engelse body ook….woow, is Harderwijk toch nog een klein stukje Albion ook…..

 5. Busje komt zo, Busje komt zo,
  Busje komt zo, Busje komt zo,
  Busje komt zo, Busje komt zo,
  Busje komt zo, Busje komt zo,
  Busje komt zo, Busje komt zo,
  Busje komt zo, Busje komt zo,
  Eventjes geduld nog want het busje komt zo. (…)
  xc2xa9 Holleboer
  Lijkt me een heerlijke trip die jullie hadden. Leuk toch om zo met het kleinkind op stap te gaan!

 6. Dat is wel vreselijk goedkoop en leuk voor Viggo dat hij ook eens in een echte stadsbus heeft gezeten met Opa en Oma. Blijft altijd leuk voor en kind het openbaar vervoer.
  Eigenlijk zouden ze het openbaar vervoer gratis moeten maken want dan zouden heel wat meer mensen gebruik maken van de bus. Als wij hier met de bus naar de naastliggende gemeente (op 5 km) gaan zijn we al minimaal 3 strippen kwijt dus dan is de lol er snel af!

 7. Paprikachips in de bus? Vroeger mocht je niet eten en drinken in de bus hoor. Mag dat tegenwoordig wel? Nou ja als het maar gezellig was en naar het zich lat aanzien was het dat.

 8. He, dat is grappig, in de jaren ’80 reed er in de Dolfijnenstad ook een Optare busje van Engelse makelij, toen nog onder de vlag van de VAD.
  Het busje nodigde uit om te dromen over een ombouw tot camper, het toenmalige Optarebusje is ongetwijfeld inmiddels gesloopt of verscheept naar een ontwikkelingsland en de camper… die is er toch gekomen, maar dan kant & klaar gekocht, dus niet zelf omgebouwd uit een stadsbusje….

  Optare is een Engels bedrijf en zat samen met DAF in United Bus, na de teloorgang van ( het toenmalige ) DAF is Optare weer zelfstandig verder gegaan en maakt weer als vanoud bussen, van de kleine ministadsbusjes tot gigantische London Dubbeldekkers.

  Meer over dit busje staat op wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Optare_Solo

 9. Salut,

  Jaaa hartstikke leuk!! Toen wij nog in NL woonden deed ik dat ook met de jongens. Of met de bus of met de trein, en altijd was het dolle pret en raakten ze niet uitgepraat!
  Je kunt zien dat Viggo en Mara het goed naar hun zin hebben!
  Weer een geslaagd dagje “uit”.

  Liefs Jackie
  xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s