Mijn Sixties Platenkoffer (up-date toegevoegd)

Sinds afgelopen maandag luisteren wij naar Radio 2 want deze week wordt teruggaan naar de jaren 60 met het thema “Made in the Sixties”. Luister jij ook? Voor de Sixties Top 100 van aanstaande vrijdag moet je je ‘Sixties Platenkoffer’ invullen. Als muziekliefhebber heeft Albert dat ook gedaan en dit is het resultaat.
Mijn-Sixties-platenkoffer

En dit is het singlehoesje van zijn nummer 1. Mooi of niet?
A Whiter Shade of Pale

Het leek hem wel leuk om de nummers 2 t/m 10 ook op te zoeken in zijn singleverzameling. Het kostte wel even tijd, maar hier zijn de scans samengevat op xc3xa9xc3xa9n foto. Misschien dat jij sommige platenhoesjes nog wel herkent. Laat het ons eens weten, want een plaatje op vinyl is anno 2009 wel erg nostalgisch.
Nr.2-10-Mijn60'sPlatenkoffe
N.B. Weet je dat Albert helemaal opgeknapt is. Komt vast door de medicijn doxycycline xc3xa8n de 60’s muziek.

up-date do 12-02-2009 om 22.05 uur
The Animals op 1 in de Radio 2 Sixties Top 100

Maar liefst 22.500 luisteraars vulden hun Sixties platenkoffer op deze site, en aan de hand daarvan rolde The House of the Rising Sunxe2x80x99 van The Animals wederom als eerste uit de bus!

De Top 10 van de Sixties Top 100 ziet er als volgt uit:

1. The Animals – The house of the rising sun
2. Barry Ryan – Eloise
3. Beach Boys – God only knows
4. Procol Harum – A whiter shade of pale
5. Moody Blues – Nights in white satin
6. Beach Boys – Good vibrations
7. Golden Earrings – Just a little bit of peace in my heart
8. The Beatles – A day in the life
9. The Doors – Light my fire
10. Cuby & The Blizzards – Window of my eyes

Vrijdag de 13e februari 2009
De Sixties top 100 is tussen 09.00 en 17.00 uur op Radio 2 te horen. De presentatie is in handen van Daniel Dekker (09.00 – 12.00), Bert Haandrikman (12.00 xe2x80″ 14.00) en Hans Schiffers (14.00 xe2x80″ 17.00).

17 thoughts on “Mijn Sixties Platenkoffer (up-date toegevoegd)

 1. Geen koffer samengesteld, maar wel aan het genieten van al die lekkere muziek. En veel van die hoezen herken ik nog wel van vroeger. Soms van laatste zakgeld gekocht. Draaien op zo’n simpel pick-upje en dan horen van ouders dat het “wat zachter moest’….goh wat was het leven toen nog simpel, terwijl je het als hormonenpuber toen juist ingewikkeld vond…

 2. My God: Q65. Heb ik nog bij gedanst en veel gezien in Den Haag. Trouwens ook bij de BeeGees gedant in Moef ga ga. Blue Diamonds natuurlijk gezien, de Beatles ook, maar die speelden toen nog niet all you need (lastig dansnummer met die onregelmatige maatsoort). Whiter shade of pale op 1: helemaal mee eens. Maar ik mis “happy toghether” van wie ook weer? Staat op het cdtje dat Albert voor mij gemaakt heeft…. even zoeken…

 3. Fijn dat Albert weer opgeknapt is Mara. En wist je dat muziek idd als medicijn kan zijn. Ja dat wist je natuurlijk.
  De eerste vier singeltjes hebben we ook in huis gehad die herken ik nog wel.. de rest niet maar de muziek weer wel. En zodra de kinders naar school zijn is dat hier ook te horen..heerlijk die gouwe ouwe .

 4. Ik heb hem nooit op 2 staan, eigenlijk ben ik meer van een cd’tje er in in die stereo. De radio staat alleen maar aan als ik ga werken voor de hondjes 🙂 Maar heb nog wel veel van die plaatjes op zolder achter het schot.

 5. Hxc3xa9xc3xa9rlijk nostalgisch… waar is de tijd, de tijd van toen… herinneringen… vergeten dingen… uit een vervlogen tijd…
  Weet je nog wel, oudje?
  *wink, big smile*
  Blij te horen dat Albert beter is!!! Joepie!

 6. Ik meer van de seventies, maar Where do you go to my lovely heb ik altijd een topnummer gevonden. Die hoes herken ik dan ook. De andere hoezen niet, maar de muziek natuurlijk wel.

  Fijn dat Albert weer ’t ventje is.

  Groetjes,
  Franca

 7. Ik vind het altijd heel erg moeilijk om een top 10 samen te stellen. Het lukt me dan ook niet. Er zijn zoveel goede platen gemaakt. Op dit moment luister ik naar The Outsiders met Touch, heb even niet gehoord op welk nummer ze staan. Een ondergewaardeerde band, ik vind ze steengoed. Jaja, geef mij maar de jaren 60 en 70. Ik ben geboren in 68, veel te laat natuurlijk 🙂

  Geniet lekker van de top 100!

 8. Ik stel geen toppen meer samen van platen uit de sixties. Het meeste is gewoon goed. Punt.

  In het lijstje van de top tien uit de top 100 zou ik wel wat om willen wisselen, maar ja wat maakt het uit? We hebben weer prima weekje radio gehad en dat is wat telt.

  Fijn weekend dolfijne vrienden

 9. ik ben helemaal gek van the doors.
  this is the end, dat nr is fantastic!!
  van jullie muziekkeuze krijg ik xc3xb3xc3xb3k goeie zin!!
  al ben ik meer liefhebber vd eighties.

 10. ben blij dat albert weer opgeknapt is..

  Die muziek.. prachtig.. peter sarsted helemaal.. zo zonnig met zn where do you go to my lovely..
  toen maakten ze nog muziek.. hoewel mijn kids daar anders over denken.. maar ach… dat deden onze ouers ook .. die vonden het toen rotherrie 😀
  heerlijk die ouwe nummers op standje oorverdovend zetten en meeswingen.. moet op zolder nog ergens een paar 100 singletjes hebben staan..en een paar dozen lp’s…evenals nog wat 78 toeren platen.. maar ja… zonder pickup valt er weinig te draaien..
  Veel plezier 😉

 11. Mooie muziek daar houd ik ook van,maar ik mis iets en ik denk dat het de Rolling Stones zijn geeft ook niet die zitten er misschien de volgende keer wel bij,Albert en Mara vele groeten van ons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s