In een week kan er veel veranderen

Zeker wat betreft het weer. We hebben voor jou de weersverwachting van het vorige weekend naast die van het huidige geplaatst, en dan schrik je bijna van het grote verschil. Toen was er ook de Veluwemeertocht 2009 tussen Elburg en Harderwijk.
Weer-verschil
Zaterdag 10 januari j.l. werd hij sinds 12 jaar weer eens gereden, de Veluwemeertocht.
De opstapplaatsen waren: Elburg- Veluws Strandbad,
Nunspeet- camping Polsmaten en
Harderwijk- industrieterrein Lorentz (eind Daltonstraat)
01.Brug bij Elburg De brug bij Elburg naar de Flevopolder
Voor de schaatsliefhebber was het een prachtige dag. Een heerlijke winterse kou, een strakke blauwe lucht, een lekker zonnetje er bij en zo goed als geen wind. Ruim 20.000 mensen namen deel aan deze tocht.
Ook Alfred Knikker die de fotoxe2x80x99s op deze log gemaakt heeft.
02.officixc3xable startplaats Elburg
De officixc3xable startplaats Elburg

03.Tussen Elburg en Harderwijk Tussen Elburg en Harderwijk

04.stempelpost in Harderwijk Stempelpost in Harderwijk

05.Polsmaten camping Polsmaten bij Nunspeet gezien vanaf het ijs

Wij zijn trouwens best benieuwd welk weer jij aangenamer vindt. Deze regen of die vrieskou?

toegiftje:
18 januari 1963 (vandaag precies 46 jaar geleden)
Reinier Paping uit Ommen wint de Elfstedentocht in 10 uur en 59 minuten (dat is gemiddeld 17,80 kilometer per uur). De tocht werd verreden over zeer slecht ijs en bij strenge vorst (het vroor gemiddeld 3,9 graden). Aan de wedstrijd deden 568 schaatsers mee. Daarvan haalden er 57 de eindstreep. Bij de amateurs waren er 9294 deelnemers. Van hen bereikten er 69 Leeuwarden. Opmerkelijke deelnemer was Willem Augustin. Hij mistte in Amsterdam de trein naar Leeuwarden en is toen ’s nachts op de fiets over besneeuwde wegen en een onverlichte afsluitdijk naar Leeuwarden gereden.

14 thoughts on “In een week kan er veel veranderen

 1. Ik ben niet van de vrieskou, meer van het gematigde weertype. Lievr 20 graden boven, dan onder nul. Neemt niet weg dat het even leuk was om naar te kijken, foto’s te schieten en wat te filmen hoor, maar aan de andere kant, niet hoeven krabben en weer gewoon een beetje kunnen functioneren, bevalt goed. Ik vind die winterkoud altijd erg vermoeiend….Vandaar dat ik ook niks zie in wintersportvakanties of zo….

 2. Wat een hoop mensen deden er mee!! Dat is super zeg.
  Ik geef niks om kou en regen, sterker nog….ik haat het echt!! Geef mij maar lente en zomer, iedereen buiten, lange dagen.

  Liefs Jackie
  xxx

 3. Ik vind de winter waardeloos, geef mij maar 30 graden. Maar ik heb het gelukkig niet voor het zeggen. De foto’s zijn super, wat een wijdsheid daar, geweldig om te zien

 4. terwijl het buiten best koud is, voelt het niet zo koud, waarschijnlijk doordar de temperatuur nu toch zo’n 10-15 graden hoger ligt dan vorige week. Ik kies wel voor dit zachtere weer, ik nen dan ook een echte koukleum.
  Wel prachtig die foto’s….
  Paping scheen fenomenaal geweest te zijn, mijn moeder was in die winter van 63 in verwachting van mij!
  ik verlang in jan altijd erg naar voorjaar!

 5. Dat is geen xc3xa9chte keuze hxc3xa9? Ik ben een zonnekesmens, van mij moet het wxc3 rm zijn… Jammer genoeg heb je niet te kiezen en het te nemen zoals het komt. Maar ook dxc3 t kunnen wij, hxc3xa9? We moeten wel…
  *wink, big smile*
  Mooie ijspretserie!

 6. Wij waren tijdens die vrieskou in Tenerife maar heb toch kunnen genieten van al die prachtige plaatjes!! Wij vonden het heerlijk om daar te zijn tijdens de koudste week sinds 12 jaar. Het sombere weer van nu geniet duidelijk niet mijn voorkeur dus dan maar vrieskou met een prachtige blauwe hemel en geen wind!
  Mooie foto’s hebben jullie geschoten!

 7. een warme zomer..daar kies IK voor 😀 niet die moessonzomers van de afgelopen jaren..
  maar ja.. we leven in holland.. je kunt bijvoorbeeld de dag ervoor eigenlijk pas bepalen of je een bbq houd of niet .. en dan nog kan het letterlijk in t water vallen.. dus..lang leve de partytenten 😀

  mooie plaatjes heb je wel geschoten… ik ben binnen gebleven.. mij te koud buiten.. 😉

 8. Altijd leuk om dit soort sfeerfoto’s te zien Mara. Wel irritant die pop-ups als je jouw weblog opentr. En nog eens als je een reactie wilt plaatsen. Wels jou en Albert een mooie dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s