Top 2000 in 2008, aflevering 2

Top2000 logo

Met de klanken van I Feel Good van James Brown en de presentatie van Ron Stoeltie in de nacht van eerste op tweede kerstdag is de Top 2000 om 00.03 uur na het nieuws op Radio 2 begonnen. De lijst met tweeduizend populaire platen is inmiddels een instituut, dit jaar is alweer de tiende editie.Voor het eerst konden luisteraars dit jaar niet stemmen op hun favoriete muziek. De lijst is samengesteld op basis van de 7,1 miljoen stemmen op de afgelopen edities.

Op nummer xc3xa9xc3xa9n, hoe kan het ook anders, Bohemian Rhapsody van Queen. Daarachter komt Hotel California van The Eagles, gevolgd door Avond van Boudewijn de Groot. De grootste hits worden vlak voor de jaarwisseling gedraaid op de radiozender. In totaal duurt de uitzending van de Top 2000 144 uur.

Hofleverancier in de jubileumlijst zijn The Beatles met vijfenvijftig noteringen, gevolgd door The Rolling Stones met zevenendertig songs en ABBA met vierentwintig nummers. Boudewijn de Groot heeft van de Nederlandse artiesten de meeste noteringen, namelijk vijftien.
bron: ANP

Top 2000 in 2008, aflevering 1 klik hier

WIJ GAAN LUISTEREN. JIJ OOK of jij niet?
We vernemen graag jouw reactie.
Top-2000.10jaar

12 thoughts on “Top 2000 in 2008, aflevering 2

 1. ik luister al een paar weken naar de top 4000 van radio 10 gold.. ( behalve de laatste 3 dagen..ik wilde swingende kerstliedjes horen.. dus ben even overgestapt naar skyradio 😉

 2. Nee ik ga niet luisteren. Ik ben nog druk om mijn Ipodje gevuld te krijgen met muziek van Loreena Mc Kennitt, Enya, Gregorian, Epica enz. Soms even de zolder op met mijn usb om bij de enige thuiswonende zoon wat te pikken. Maar muziek wordt er dus zeker wel geluisterd in huis, geen dag zonder hoor. Genieten jullie er maar van.

 3. Ik vond het de eerste jaren heel leuk, maar is steeds minder worden. Luister af en toe is en de komende dagen zeker op mijn werk. Had tot nu toe elk jaar wel naar het begin geluisterd bij nummer 2000 maar was het deze keer gewoon vergeten.

 4. nee hier ook niet
  het wordt teveel allemaal, wij draaien onze eigen muziek.
  elk jaar hetzelfde.
  gelukkig zijn de kerstdagen voorbij………………… ja ik heb er een hekel aan.

  fijn weekend

 5. Oh ja, hier staat de radio op 2 vanaf de eerste week van december. Het begon al leuk met de platenkast enz..
  Zowieso mogen we graag naar Radio 2 luisteren en met name naar het Theater van het Sentiment.

  Hebben jullie mooie kerstdagen gehad?

  OT: Ik heb een ander domein genomen, waar alles wel werkt 🙂 Jullie zijn welkom op : http://www.momera.nl

 6. Hoihoi, ik kom even binnenwippen om je alvast met je verjaardag te feliciteren en je een hele fijne dag te wensen en nog vele jaren in liefde, geluk en gezondheid.

  Lieve groeten Melody

 7. Nee ik luister er ook niet meer zo naar als in het begin. Op mijn website heb je al kunnen lezen waarom. Er is echter nog xc3xa9xc3xa9n pareltje te vinden binnen het top 2000 concept, maar dan moet je er vroeg bij zijn. Ook daar schreef ik over op mijn website. Het is wel mooi geweest 9 jaar Queen op 1, er klopt geen zak van want Bohemian Rapshody is echt niet het mooiste nummer aller tijden. Zeker niet, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

  Albert ondanks dat ik laat ben, is het niet minder gemeend. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik wens je er nog veel in goede gezondheid toe vanaf de heerlijk, ietwat koude, maar zonnige Zeeuwse kust.

  Ook namens Anita en Bob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s