Het kerstkadootje van Albert

is geen indexatie van zijn prxc3xa9-pensioen. Dat had hij al een klein beetje verwacht gelet op de kredietcrisis.

ABP-logo

Het grootste pensioenfonds van Nederland, het ABP, gaat de pensioenen komend jaar niet indexeren. Hierdoor zullen gepensioneerden koopkracht inleveren omdat de hoogte van hun uitkering niet mee groeit met de inflatie. Ook pensioenfonds Zorg en Welzijn gaat niet indexeren in 2009.

Dit maakt het ABP gisteren bekend. Het pensioenfonds van ruim een miljoen leraren en ambtenaren is tevens een van de grootste fondsen ter wereld. Het ABP zei dat het besluit is genomen nadat bleek dat de dekkingsgraad onder het wettelijk vereiste minimum van 105 procent was gezakt. Op de peildatum van het ABP, 1 november, lag de dekkingsgraad op 103,9 procent. De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen de bezittingen en de langetermijnverplichtingen.

Alle pensioenfondsen hebben door de financixc3xable crisis hun buffers de afgelopen maanden zien slinken. De fondsen beleggen de pensioengelden veelal op de financixc3xable markten en de enorme dalingen op vrijwel alle markten hebben de buffers in snel tempo doen dalen.

4 thoughts on “Het kerstkadootje van Albert

  1. Hoe het is is het, maar het blijft een schandaal dat de gepensioneerden daar dan de rekening voor moeten betalen. Nu heb jij de mazzel Albert dat er nu nog geld in de pot zit. Als ik aan mijn pensioen toe ben, ergens rond mijn 70e als deze links/gristelijke regering zijn zin krijgt, heb ik meer dan 50 jaar betaald en is de pot vermoedelijk helemaal leeg. En blijken de particuliere pensioenfondsen en verzekeraars ook niet meer te bestaan……kortom, trekken van Drees…..maar wel betaald hebben….hoe groot kan de frustratie zijn onder kiezers?

  2. Ja, gelukkig kunnen de pensioenen nu nog uitbetaald worden over 20 jaar als het zo door gaat zoals nu is dat nog maar de vraag.
    Maar ook hier zal wel een keertje een omslag in komen, zo is het steeds toch nog gegaan.

  3. Welke inflatie hebben we het over? Want volgens mij hebben we nu en volgend jaar een deflatie. Maar goed het blijft natuurlijk de treurigheid ten top en ik weet hoe het voelt want van indexering is ook bij uitkeringen geen sprake.

    Ach je moet maar zo denken, geluk zit in je hart en niet in je koopkracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s