Derrick-acteur Horst Tappert overleden

Horst Tappert is overleden. De Duitse acteur, die bekend werd door zijn rol als politiecommissaris Derrick in de gelijknamige krimi, is 85 jaar geworden. Tappert overleed afgelopen zaterdag in een ziekenhuis in Mxc3xbcnchen.Derrick De acteur brak in 1966 door met een rol in de driedelige krimiserie ‘Die Gentlemen bitten zur Kasse’. Vanaf 1973 kroop hij in de huid van Stephan Derrick. Van de serie Derrick werden tot en met 1998 uiteindelijk 281 afleveringen gemaakt. De krimi was in 104 landen op televisie te zien.
Tappert woonde tot zijn dood in het dorpje Grxc3xa4feling in de buurt van Mxc3xbcnchen met zijn derde vrouw Ursula, met wie hij in 1957 trouwde.

bron en foto’s: Novum/ANP

N.B. Wij waren allebei een grote fan van deze Duitse politieserie. Menige aflevering hebben wij op televisie bekeken. WAS JIJ DAT OOK? Laat het ons eens weten als je wilt.
Fritz Wepper (links) als inspecteur Harry Klein en Horst Tappert als hoofdcommissaris Stephan Derrick. Derrick_02

Zie ook dit artikel in het AD over de opname van de laatste uitzending van Derrick. Klik hier.

5 thoughts on “Derrick-acteur Horst Tappert overleden

 1. Ik was idd een tijdlang een groot fan. Heerlijk die Munchener atmosphere, dat rustige. Horst Tappert was een goochelaar met maar een truc, maar hij voerde die tot in de perfectie uit. De man was al een paar jaar fysiek van de leg en is uiteindelijk toch nog flink op leeftijd gekomen.

 2. Bonjour!

  Ja hoor ik keek heel graag naar Derrick. Meestal speelde het zich af in landhuizen, nachtclubs….altijd spannend ….. en destijds vond ik Harry ook wel spannend 😉

  Tatort vond ik met z’n 1,5 uur telang duren. Der Alte vond ik ook goed, maar Derrick
  was favoriet.

  groetjes,
  Franca

 3. Ik vond het een prachtserie. Maar wat mij betreft werd deze gedragen door de persoonlijkheid van Horst Tappert. Als dat er niet was, dan zou Derrick gewoon een crimi zijn zonder bijzonderheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s