Erfenis kleinkind aan banden

Een kleinkind dat geld van een opa of oma erft, betaalt vanaf 2010 fors meer erfbelasting. Dit zeggen notarissen, erfenisdeskundigen en belastingadviseurs in een reactie op de nieuwe erfenisplannen van staatssecretaris De Jager van Financixc3xabn.
Zo heeft het Rotterdamse notariskantoor Kooijman Lambert becijferd dat een kleinkind dat 25.000 euro erft, nu 2125 euro belasting betaalt, maar straks bijna 7000 euro kwijt is. Kooijman Lambert noemt dit ‘maatschappelijk niet aanvaardbaar’. HOE DENK JIJ HIEROVER?

De Jager wil met zijn plan bereiken dat de erfbelasting voor bijna alle Nederlanders flink omlaag gaat. Wat hij niet vertelt is dat kleinkinderen die rechtstreeks van hun grootouders erven straks extreem hard worden aangepakt.
erfeniskleinkind-IMG_1735a
Toen we op 26 oktober j.l. bij hem waren op het Brabantse land kreeg Viggo als kadootje een knijpkat.

5 thoughts on “Erfenis kleinkind aan banden

 1. Pfff, ik heb nog geeneens kinderen, laat staan kleinkinderen.
  Maar feit is wel.. ze willen overal geld uitslaan.

  Blijft vreemd, je hebt al je hele leven vermogensbelasting betaald
  over dat bedrag. Daarna gaat er nog erfbelasting vanaf en daarna mag
  je als nieuwe eigenaar van dat geld weer vermogensbelasting betalen.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Ronduit belachelijk. Overal maar graaien. Terwijl je over die 25000,00 euro dus al dik direkte- en indirekte belastingen hebt betaald.

  OT…bedankt voor jullie reactie. Misschien was ik wat te heftig bij Thamara, maar ik kan hier dus echt niet tegen. Ik moet me leren beheersen.

 3. En ja hier MOET ik gewoon even op reageren…..want dit vind ik ronduit BELACHELIJK!
  Als je heel je leven knoeterhard werkt om je eigen bestaan zo goed mogelijk in te vullen, eerlijk en trouw alle belastingen keurig betaalt…. en probeert te sparen voor je ‘oude’ dag en ook nog de wens hebt je kinderen (en kleinkinderen) iets na te laten wordt je in ons land alleen maar (nog meer) gestraft!
  Je salaris, iedere cent met keihard werken eerlijk verdiend, keurig ook altijd belasting over betaald. En dan uiteindelijk als je sterft en iets overblijft voor je nabestaanden moet er NOGMAALS belasting over betaald worden!
  In onze rechtstaat is heel veel mis, superveel staat schots en scheef en net als over bovenstaande kan ik daar soms enorm boos om worden, al weet ik ook dat dat niet helpt… maar bespottelijk blijft het! Onze regering/staatskas/belastingdienst is altijd de grootste ergenaam!

  En ja, ‘beste stuurlui staan aan wal’ maar het wordt de hoogste tijd dat de nederlandse rechtstaat eens een fikse schop onder haar gat krijgt, iedereen met ontslag en vooral ZONDER een gouden handdruk, de laan uit. ‘Nieuwe bezems vegen schoon’.

  Groet Melody

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s