Aimxc3xa9e Crince Le Roy plotseling overleden

Tijdens ons verblijf in Spanje is onze tante, Aimxc3xa9e Crince Le Roy,
van beroep kunstenares, aan een hartstilstand overleden.
Bijgaand een foto van Aimxc3xa9e met 2 van haar kappazuri.
Aimee met kappazuri g
Klik hier voor een artikel over haar in De Weekkrant.

Van 20 september tot en met 7 oktober 2008 is in de Haagse Kunstkring een grote tentoonstelling te zien van het werk van Aimxc3xa9e Crince Le Roy. Aanleiding hiervoor was haar 80ste verjaardag op 27 september j.l. Aimxc3xa9e werd geboren in Batavia en woonde tot haar achttiende in het voormalig Nederlands-Indixc3xab. Sindsdien woont en werkt zij in Den Haag.

Helaas is Aimxc3xa9e twee dagen na de glorieuze viering van haar verjaardag met haar overzichtstentoonstelling in de Haagse Kunstkring totaal onverwacht overleden op 29 september j.l..

Wij vlogen 2 oktober terug naar Nederland en waren daarom gelukkig in de gelegenheid om de crematieplechtigheid bij te wonen, welke op 4 oktober om 13.15 uur plaatsvond in het crematorium Ockenburg te ’s Gravenhage.
Aimee_Ockenburgh=IMG_3411a Liefde voor kunst tekende haar levenZij maakte kunst uit liefde
Lieve Aimxc3xa9e, rust zacht en je zal altijd in onze gedachten blijven als een hele bijzondere vrouw.

6 thoughts on “Aimxc3xa9e Crince Le Roy plotseling overleden

  1. ik kende haar niet zo lang, ze woonde om de hoek bij mijn werk, en voor de laatste tentoonstelling heb ik haar werken mogen bezorgen daar waar deze werden getoond. enkele dagen voor deze grote dag zei ze nog tegen mij dat ze een mooi leven heeft gehad. en dat ze haar “kraaienpootjes ” zat was. een week later kwam er kwam een ambulance door de straat en verder op de hoek stond deze stil, met een rotgevoel rende ik er naartoe. Enkele minuten eerder voelde ik al een “wind” langs me heen die me de rillingen gaf. Ik mocht niet naar haar toe en moest op afstand zien hoe ze met de autoambulance mee ging. Een fantastisch lieve mooie vrouw, waar ik leuke momenten mee heb beleefd. Ik zie haar nog elke dag, ze hangt op meerdere plekken in huis. En in de woonkamer hangt ze levensgroot geschilderd door Annie Bertels waar ze aan het werk is aan 1 van haar stukken met haar ” kraaienpootjes”. een geweldig mooie indrukwekkende dienst. Fijn om haar stem ook nog daar te horen. Een vrouw die ik kort gekend heb, maar de rest van mijn leven bij mij zal dragen. Er gaat geen week voorbij dat ik niet aan haar denk. geen maand dat ik haar gedag zeg als ik naar het schilderij kijk. Ik kan blijven schrijven over haar hoe ik haar heb gekend. Alleen maar positief. Aimee, dank dat ik je heb mogen kennen, dat ik met je aan de tafel heb mogen zitten in de Mastro, en dat ik je mocht helpen bij je tentoonstelling.

    tot ooit!

    Cas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s