Cafxc3xa9 Hoppe op het Spui in Amsterdam

Het Spui is een plein in de binnenstad van Amsterdam. Het Spui is oorspronkelijk de naam van het water dat tot 1425 de zuidgrens van de stad Amsterdam vormde. Het Spui werd in 1882 gedempt en veranderde in het plein dat we nu kennen. Het plein werd in 1996 heringericht en is nu vrijwel autovrij.

Hoppe-logo

Altijd als wij in het centrum van Amsterdam zijn, meestal voor inkopen, gaan wij na afloop wat drinken in cafxc3xa9 Hoppe op het Spui waar het bijna altijd druk en gezellig is. Ik ben alvast gaan zitten toen Albert de volgende foto van mij op het terras maakte.  Ik spreek over die laatste zondag in juni, de zon scheen de hele dag uitbundig. Hoppe-IMG_3137
Gelukkig was iemand anders zo aardig om van ons samen een foto te maken op het terras van cafxc3xa9 Hoppe. summer2008-IMG_3136

vanaf het terras heb je uitzicht op o.a. de bekende academische Athenaeum Boekhandel, waar het altijd heerlijk is om rond te neuzen en een mooi boek mee naar huis te nemen, Spui-IMG_3134

maar ook op het standbeeld Het Lieverdje.
Lieverdje_Amsterdam

Spui_01-800pix Met het openbaar vervoer is het Spui makkelijk te bereiken want de tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 14, 16, 24 en 25 hebben een halte bij het Spui.

Via het Spui kan men ook het Begijnhof betreden. Later meer hierover in een aparte log.

5 thoughts on “Cafxc3xa9 Hoppe op het Spui in Amsterdam

  1. Blijkbaar doet de Spaanse zon jullie goed of het verzacht jullie mening als ik zie dat jullie zo positief schrijven over Amsterdam.

    Over xc3xa9xc3xa9n ding zijn we het eens, het is een rot stad om te wonen, maar een feest om er een dagje door te brengen. Zelf kwam ik ook regelmatig bij Hoppe en natuurlijk cafxc3xa9 Luxemburg (om de hoek). Het is al zo lang geleden dat ik niet eens weet of het nog wel zo heet.

  2. Wat leuk om ‘anderen’ over jouw stad te zien schrijven. Ik neig er altijd wat naar om de stad vaker negatief te zien, omdat het bestuurlijk en organisatorisch een puinhoop blijkt. Maar als je er een keertje zelf als ‘toerist’ doorheen zou trekken met de camera om je nek en dan goed kijkt is het een prachtige stad. Mits je de soms ellendige buitenwijken vermijdt en de verschrikkelijke puinhoop van de Noord-Zuidlijn niet ziet…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s