Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM

Dit is mijn nieuwste speeltje, de Sigma lens 18-125mm die ik gekocht heb bij Combifoto Doesburg in Harderwijk (daar krijg je nog echt service) voor mijn Canon EOS 300D. Hiervoor had ik de Tamron 18-200mm (ingeruild bij voornoemde fotovakzaak) die mij steeds minder beviel omdat er geen stabilisator opzit. Op de nieuwe Sigma lens wel. Even een foto van mijn nieuwe aanwinst die mij uitstekend bevalt.
SigmaDC-18-125IMG
Het is een objectief voor alledaags gebruik met ingebouwde beeldstabilisator en een snel HSM autofocus systeem. Dit objectief is voor de groep mensen, waar Mara en ik toe behoren, die een kitlens net te weinig vinden maar die toch liever geen objectieven wisselen tijdens het fotograferen. Dit objectief biedt dan een redelijke groothoek gecombineerd met een redelijke tele stand, terwijl het gemak van een beeldstabilisator niet is vergeten. Gewoon een hele fijne lens in het gebruik. Voor echte telefoto’s heb ik altijd nog de Canon 70-300mm. Laatstgenoemde lens gebruik ik graag in Zuid-Spanje omdat het licht daar vaak optimaal is.

Dan nu wat technische gegevens:
Brandpuntsafstand 18-125mm
Maximaal diafragma 3,8
Minimaal diafragma 22
Kortste scherpstelafstand 34cm
Filtermaat 55mm
Afmetingen 89 x 75mm
Meegeleverde accessoires:
Bloemvormige zonnekap

6 thoughts on “Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM

  1. Zo dat dolt even voor mijn ogen.. al die cijfers.. Maar eehhhhh, doesburg? Waar zit dit dan? Kom ik zo weinig in de binnenstad wil je zeggen? En ik woon er nog wel.

    Love As Always
    Di Mario

  2. IK heb een steady hand als ik met de Olympus SLR aan de slag ben. Maar meestal zwicht ik voor he tgemak van de kleine Olympus pocketcamera of de HP Photosmart 850 die me al heel wat lekkere foto’s heeft opgeleverd. En toch is het foto”s schieten met een SLR nog steeds het leukst….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s