Een heerlijke stranddag in Katwijk aan Zee

Vandaag zou dat zeker niet gekund hebben want de weersvooruitzichten waren matig tot niet best:
"De buien vallen gemakkelijk, vooral aan de kust, en de hoeveelheid zon valt tegen. De buien kunnen vergezeld gaan met onweer. Daarbij staat er ook nog een krachtige tot harde zuidwestenwind die aan de kust in de middag stormachtig kan worden. De temperatuur blijft steken op maximaal 18xc2xb0. Het lijkt een beetje herfst."

Wat een verschil met de weersvooruitzichten van precies een week geleden:
woensdag 6 augustus 2008
"In de vroege ochtend trekt er nog bewolking over het land naar het. Vanuit het zuiden gaat het al snel opklaren en dan blijft het droog. De zuidenwind stelt niet veel voor en de temperatuur loopt op naar 24xc2xb0 in het noorden tot nog 27xc2xb0 in het zuidoosten. Het wordt een warme zomerdag en aan de stranden is het heerlijk vertoeven. Vanavond blijft het droog en het wordt ’s nachts niet kouder dan 18/19xc2xb0."

We hebben vorige week dan ook een echte stranddag en -avond meegemaakt, getuige de volgende vijftien foto’s.
Katwijk-IMG_0651 Nadat we mijn Honda CRX DelSol) geparkeerd hadden in de directe omgeving van onze strandtent, het was bijna 14.00 uur, zijn we eerst op een bankje gaan zitten tegenover de Witte Kerk. Ondertussen was ik een sms aan het typen voor onze vriend Dick want ik moest nog steeds afspreken voor een dagje weg in zijn Buick Super Eight. Die rit heb ik intussen gemaakt en de foto’s die Albert van ons vertrek gemaakt heeft plaats ik later op onze fotolog. Ze zijn heel apart en mooi geworden.

katwijk-IMG_0659

Katwijk-IMG_0668
Deze meeuw kwam af en toe een stukje brood bij me ‘bedelen’.

Katwijk-IMG_0662a Restaurant aan zee "Het Strand" is dit jaar een beetje ‘ons’ strandpaviljoen geweest, want we zijn er tot nu toe 4x geweest. En dat is veel want vanuit onze ‘dolfijne’ stad naar Katwijk is het altijd nog zo’n 250 km v.v. Dus dit jaar totaal 1000 km gereden voor 4 dagjes Noordzeestrand. Dan is het toch wel fijn en gemakkelijk dat we in Zuid-Spanje het strand xc3xa8n onze strandtent aan de overkant hebben.
Katwijk-IMG_0672 De ingang tussen de duinen naar "Het Strand" en  dit is nu een echt Hollands tafereel met al die fietsen die zo maar ‘neergesmeten’ zijn. Toen onze Spaanse vrienden, Tisco en Paqui (klik hier dan weet je wie dat zijn), een jaar of wat terug in Nederland waren, vonden zij dat ook een mooi gezicht bij onze stations.

Katwijk-IMG_0674 strandpaviljoen "Het Strand" gezien vanaf het strand naar de witte kerk.

Katwijk-IMG_0675 De typische strandhokjes, een kenmerk voor Katwijk aan Zee, die je kunt huren.

Katwijk-IMG_0678a Ondanks de hitte speelden deze jongelui een partijtje volleyball. Katwijk-IMG_0681

Bij de volgende twee foto’s horen wij Hazes op de achtergrond zingen. Heerlijk zo’n zomerse sfeer aan het strand. Katwijk-IMG_0682
Ik heb de zomer in mijn bol
Alle terrassen zijn weer vol
Het strand bezaaid met mensen
Wat valt er nog te wensen
Voor mij begint nu echt de lol

Even lekker uit de sleur
Even lachen geen gezeur
Ik geniet van de warme zon
Het is net een gele luchtballon.
Katwijk-IMG_0683

Katwijk-IMG_0691
Samen heerlijk op het terras. Je ziet nog steeds ‘en amore’ en dat vinden Albert en ik de mooiste momenten. Samen uitzoeken wat je gaat eten als diner. Wijntje erbij en samen smaakvol tafelen. Samen happy zijn.Katwijk-IMG_0692a

De ondergaande zon, kennen we dagelijks van bij ons voor aan het Veluwemeer, maar dat gebeuren meemaken aan de Noordzeekust heeft toch wel een andere dimensie. Katwijk-IMG_0695a

Alvorens Albert binnen ging afrekenen maakte hij nog even deze foto van mij om bijna 21.15 uur en je ziet hoe vol het terras nog was. We zijn om ongeveer half 11 ’s avonds huiswaarts gegaan. Een schitterende stranddag en -avond was voorbij. Voor mijn gevoel voor ons de laatste in Nederland want het is voor ons al weer bijna zover dat we gaan wonen aan de Costa del Sol. katwijk-IMG_0702a

7 thoughts on “Een heerlijke stranddag in Katwijk aan Zee

 1. Schat, die broek das een heel sjieke broek dat geef ik toe. Waarschijnlijk ook een broek van een goede kwaliteit. Maar, deze broek past absoluut niet bij het bovenste vrolijke gedeelte. Het lijkt alsof je boven feest viert en onder in de rouw bent.

  Overigens prachtige foto’s van een nog steeds verliefd paar.

 2. Die Harry, hoe durf je een vrouw op kledingkeuze te bekritiseren zeg…..Het ging om Katwijk, de beelden vanhet strand, de ondergaande zon en de uitingen van liefde die in beeld zijn gebracht…..foei!

 3. Harry, misschien kun je de volgende keer je gedachten gewoon in je hoofd houden en niet uit je mond/toetsenbord laten komen? Laat Albert dat voorrecht houden als dat nodig is, en wij allemaal naar ons zelf kijken….

  (sorry moest het ff kwijt hoor, opkomen voor Mara’s en mijn vrouwzijn..)

  Liefs Jackie
  xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s