Soullegende Isaac Hayes overleden

De Amerikaanse soullegende Isaac Hayes is thuis in Memphis (Tennessee) op 65-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de Amerikaanse nieuwszender CNN op zondagavond 10 augustus bekend.
IsaacHayes
Isaac Lee Hayes (geboren op 20 augustus 1942) is een Amerikaanse soul- funkmusicus en acteur. In 1962 maakt hij zijn eerste opname. Hij speelt daarna al snel saxofoon bij the Mar-Keys. Bij Stax schrijft hij samen met David Porter, waaronder de soulklassieker Soul Man voor Sam & Dave. In 1967 komt zijn debuutalbum uit ‘Presenting Isaac Hayes’. Dit album wordt een redelijk succes, maar het tweede album ‘Hot Buttered Soul’ betekent zijn grote doorbraak. Met de filmmuziek voor de film Shaft (1971) heeft Hayes zijn grootste succes. Hij wint hier zelfs een Oscar voor. In 2002 wordt Isaac Hayes opgenomenin de Rock and Roll Hall of Fame.

One thought on “Soullegende Isaac Hayes overleden

  1. Ja, ik hoorde het gisteravond op het 24 uur journaal. We (mijn vrouw en ik) hebben nog even zitten peinzen welke nummers hij gespeeld had en waardoor hij bekend is geworden maar dat konden we even niet plaatsen. Alhoewel het wel in me’n gedachten is blijven hangen had ik het met dit en met dat al met al een beetje te druk om op te zoeken WAAR ik deze man van ken.
    En plotseling zie ik die foto hier op het foto-log en nu voel ik me een beetje schuldig dat ik niet opgezocht heb wie de man ook alweer was.
    Wat me opvalt dat de de laatste tijd er zo wie zo een hoop bekende artiesten zijn gaan “hemelen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s