Waar staat deze Boeing 747?

Gistermiddag reden wij van Harderwijk naar Lelystad en dan zie je midden in de Flevopolder een reusachtig vliegtuig staan. Op de parallelweg even gestopt om een paar foto’s te maken.
Aviodrome-IMG_0349
Het is de laatste Boeing 747 van de eerste generatie die nog bij KLM vloog. De luchtvaartmaatschappij noemde het vliegtuig daarom xe2x80x98Jumbo-Classicxe2x80x99. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome nam de Boeing 747, met de naam Louis Bleriot, in maart 2004 voor 1 euro over van de KLM. Aviodrome-IMG_0350

3 thoughts on “Waar staat deze Boeing 747?

  1. Deze 747-3 stond tijdenlang te wachten op Spl-Oost tot hij in stukken en brokken werd afgevoerd naar Lelystad (per schip). Het is in feite een ‘hull’ met fake-motoren. Maar wel een imposante exhibit natuurlijk. Aviodrome is een prima verzamelplek geworden voor van alles en nog wat in en rond de Nederlandse luchtvaart. Nu nog een DC-7, DC-8, Electra, Viscount etc toevoegen en de collectie is compleet…..

  2. Geweldig park. Ik ben er vaak met Bob geweest. Vooral de replica van het gebouw van Schiphol 1928 is geweldig om doorheen te lopen. Net alsof je door die tijd loopt. Een aanwinst voor Flevoland

  3. @ Renxc3xa9 en Leo: Wat een leuke informatie voegen jullie toe. Bedankt! Wij moeten bekennen dat we nog nooit IN het park zijn geweest. Toch maar eens een keer doen. Misschien met onze kleinzoon.
    Voor jullie allebei, saludos de A&M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s