Excursie naar Stoomtram Hoorn-Medemblik

De administrator van het Spoorforum.nl maakte 30 jaar geleden de volgende foto in Hoorn. SHM-5 Loc 5, 21 en 23 komen in 3-span met een lange tram station Hoorn binnen tijdens een opendag in 1978. Tijdsbepalend is het knalrode Renault viertje.

Vandaag, 30 jaar later gaan Mara (ex-Hoornse) en ik mee met een excursie van het Spoorforum.nl.

Het programma ziet er alsvolgt uit:

*Vanaf 14.00 uur verzamelen voor/naast het stationsgebouw van station Hoorn.

*Ontvangst met koffie/thee met cake.

*Een rondleiding in de werkplaats alwaar we naast onderhoud en restauratie, ook de bouw van een stoomlok kunnen zien, alsmede de voorbereidingen voor de restauratie van een historische diesellok te zien gaan krijgen.

*Verder gaan we rondkijken/demonstratie zien in het voormalige seinhuis van Kesteren.

*Bezoek aan de “lange loods”, welke normaliter niet bezocht kan/mag worden.

*Natuurlijk mag een rit met een van de trams niet ontbreken. We gaan een mooi ritje maken van Hoorn naar Wognum en terug met authentiek historisch materieel.

Voor een link naar het Spoorforum.nl, zie onze links of klik hier.

3 thoughts on “Excursie naar Stoomtram Hoorn-Medemblik

  1. Kijk Albert, dit is het echte werk, nu nog een paar meter langer en wat grotere wielen en we komen bij de 4747 of de Duitse zware jongens om het over de Engelse locs maar niet te hebben…..leuk hoor, ik om dat treintje nog wel eens tegen als ik in Nibbixwoud op relatiebezoek ben. IK neem aan dat je wel foto’s hebt gemaakt? En dan niet stiekem de ‘B’ er op zetten alstijdsbepalende beeld natuurlijk…..overigens kom je die 4-tjes nog steeds in het wild tegen. Ondanks de roest best ijzersterk….

  2. hallo mensen van het goede leven, ook wij waren een weekje in de kop van het mooie noord holland, met een hoofd vol plannen, maar eenmaal daar was het zulk prachtig strandweer, en moe als we waren hebben we geluierd en geslapen , geslapen, gegeten, gedronken gepraat, gehuild, en zo opeens was de week voorbij haha, maar…..de tank zit weer vol, we kunnen weer, hebben er weer zin in, en gaan zeeeeeeeeeeeeeeer zeker nog eens terug, want wat is er veel te beleven daar!!!!

  3. Da’s nou ook toevallig. Een dag later zat ik ook op die stoomtrein! Als “hard”loper van Hoorn naar Wognum, en weer terughollen naar Hoorn. Leuk bedacht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s