Weblogwandeling Rivierduinpad

Met totaal zeven personen (Anna, Hans, Kitty, Rubina, Steph en wijzelf) namen wij zondag 21 april j.l. deel aan een weblogwandeling die Stxc3xa9phanie organiseerde. We liepen de korte route van het xe2x80x98Rivierduinpadxe2x80x99 in het landelijke gebied van de gemeente Lelystad. wandeling-IMG_9025

Voor alle duidelijkheid. Het was voor ons de eerste keer dat we op deze manier gingen wandelen. Geniet even met ons mee door het oog van onze Canon EOS 300D.
De start van de wandeling begon hier. wandeling-IMG_9027

wandeling-IMG_9029 Dit was een schuilhutje onderweg,

en even verder op dit bankje waar je uit kan rusten in de buitenlucht. wandeling-IMG_9033

wandeling-IMG_0183 Deze foto is gemaakt door Kitty toen ik mijn eerste en tevens laatste macro-foto schoot tijdens deze wandeling. wandeling-IMG_9034

Bij de volgende foto hebben wij een heel onaangenaam gevoel, wandeling-IMG_9035 want dit is gewoon landschapsvervuiling al deze molens in de polder. Vanuit onze woonkamer zien we ze ook staan aan de overkant bij Zeewolde.

wandeling-IMG_9042 Dit was geen "Bridge Too Far" voor Mara, die de reservecamera omhad, maar tijdens deze wandeling geen foto’s gemaakt heeft. Ze genoot gewoon van de omgeving en het leuke gezelschap. Wel was ze genegen mijn rugzak even vast te houden. wandeling-DSC00498 Deze foto is gemaakt door Stxc3xa9phanie. Kijk eens hoe Hans bijna de sloot inkruipt om foto’s te maken. Ik blijf op het bruggetje en maak de volgende plaat van een sloot met alg aan de rietkraag. wandeling-IMG_9047

Dan zie je hoe ver we van van Lelystad centrum af waren. wandeling-IMG_9050

Overal zag je ze bloeien de paardebloemen in de wei. wandeling-IMG_9051a

wandeling-IMG_9058 Wanneer is het voorjaar aangebroken? Als de koeien niet meer op stal staan, maar in de wei. wandeling-IMG_9057

Bijna op het eind gekomen van de wandeling, maakte Stxc3xa9phanie deze groepsfoto. wandeling-DSC00567

Deze rode en witte tulpen worden niet verbouwd voor de bloemen, maar uitsluitend voor de bollen. wandeling-IMG_9064

Na de wandeling zijn we  over de IJsselmeerdijk (waar je heel wat jonge lammetjes zag lopen) naar koffie- en theeschenkerij Wind in de Wilgen gegaan om wat te drinken met wat lekkers er bij. Hans ging terug naar zijn vrouw en kids.
Hierna met zxe2x80x99n vijven (Kitty had ons intussen ook verlaten) bij Anna thuis heerlijk gesmuld van de Italiaanse maaltijd die ze voor ons gemaakt had. Nog reuze bedankt Anna voor jouw gastvrijheid.

3 thoughts on “Weblogwandeling Rivierduinpad

  1. Hallo Albert,
    Je hebt het goed te pakken gehad! Maar ja, het was toch ook je eerste wandeling sinds tijden. Leuke foto’s! Ik heb niet zo’n hekel aan die windmolens, maar ik weet dat de meningen hierover verschillen. Groeten aan Mara, en graag tot een volgende keer!

  2. Die windturbines zijn echt fantastisch! Ik ben zwaar fan en zou er 1 in mijn tuin willen, maar ja, daar is mijn tuin uiteraard veel te klein voor 😀 Ik vind ze dus xc3xa9cht heel erg mooi; vooral wat ze voor het landschap doen: een surrealistische sfeer; ik houd van surrealisme.
    Maar eerlijk is eerlijk: over smaak valt niet te twisten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s