Geen last van storm en vertraging

Toen wij afgelopen maandag naar Spanje vertrokken hadden wij geen last van storm en vertraging. Op die dag speelde het probleem niet omdat de harde wind uit het zuiden kwam. Dan zijn er banen genoeg op Schiphol. Vandaag woensdag 12 maart was er sprake van harde wind en rukwinden uit het westen en dan kan kan alleen de Buitenveldertbaan worden gebruikt. Door die windrichting is er maar xc3xa9xc3xa9n baan beschikbaar voor zowel vertekkende als binnenkomende vliegtuigen. De vertraging van binnenkomende vluchten kan oplopen tot twee uur. In de ochtendspits kunnen per uur nog maar 20 vliegtuigen binnenkomen. Normaal zijn dat er 60. De vertraging kan in de loop van de ochtend verder toenemen en dat had ook weer gevolg voor de vertrekkende middagvluchten.

Even terug te komen op maandag 10 maart j.l. We vertrokken keurig op tijd om 16.30 uur en waren al om 19.15 uur geland op de luchthaven van Mxc3¡laga en daarna ook vlot in ons appartement, waar we ons qua temperatuur in een andere wereld waanden.

Via de sataliet het RTL 4 nieuws bekeken en toen zagen we dat het vandaag bar en boos is geweest in Nederland. Bijgaande foto van al dat zand op de boulevard van Noordwijk zegt ons voldoende. Het heeft erg hard gewaaid.
Noordwijk-Zand-op-boulevard

3 thoughts on “Geen last van storm en vertraging

  1. Ik kwam via je Tag bij deze weblog. Zo te lezen heb ik gisteren echt mazzel gehad dat we zonder al teveel vertraging op Schiphol zijn geland. Maar wij hadden de dag ervoor nogal pech.

  2. Storm? Hoe zo? Waaide het hier dan? Neeuhh…. Inmiddels is het hier ook lente geworden hoor…..bijna windstil en lekker zonnetje…..graad of 11 vandaag, net Spanje! 🙂 Fijn weekend en geniet van deleuke dingen des levens….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s