Benny Neyman overleden

De Nederlandse zanger Benny Neyman is donderdagmorgen 7 februari j.l. overleden in zijn woonplaats Soesterberg. Dat heeft zijn levenspartner en manager Hans van Barneveld bekendgemaakt. De 56-jarige zanger was ongeneeslijk ziek. Begin december vorig jaar werd er bij Benny kanker vastgesteld. Op dat moment had hij al ruim een half jaar gezondheidsklachten.
BennyNeyman
Benny Neyman werd in 1951 geboren als zoon van een mijnwerker. In zijn jonge jaren werd al snel duidelijk dat hij een sterke voorkeur had voor muziek. Na zijn middelbare school tijd was hij dan ook vastbesloten een muzikale carrixc3xa8re te starten. Dit is hem, zoals gebleken, zeer goed gelukt. Met een gitaar op zijn rug meldde hij zich aan bij de Academie voor Kleinkunst, en rondde de vierjarige opleiding met succes af.

Bekende nummers van hem zijn o.a.: xe2x80x98Waarom fluister ik je naam nogxe2x80x99, xe2x80x98Ik weet niet hoexe2x80x99, ‘Vrijgezel’ en ‘Zolang je bij me bent’. De songteksten voor zijn nummers heeft hij allemaal zelf geschreven. Meerdere van zijn platen werden met platina en goud onderscheiden.

‘Dat moet toch gaan’ en ‘In vuur en vlam’ zijn nummers van Benny Neyman waar wij een speciale band mee hebben. ’t Is maar dat je het weet en daarom deze log.

Lees ook eens dit artikel in de Volkskrant. Klik hier.

4 thoughts on “Benny Neyman overleden

  1. Nou moet ik zeggen dat ik niet zoveel heb met Benny Nijman maar ik vind het toch altijd weer schrikken zo’n bericht. Als iemand zo jong aan die verschrikkelijke ziekte sterft. Kan me voorstellen dat je, als je van zijn muziek houdt, het nog eens extra verdrietig vindt allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s