Stoomloc BR 64 van de DB

Exc3xa9n van mijn favoriete stoomlocs is de Baureihe 64 van de Deutsche Bundesbahn. Het is een universele “Nebenbahnlok” van de DB. Vanwege zijn betrouwbaarheid werd de BR 64 al gauw over heel West-Duitsland op neven- en hoofdbanen een vertrouwd gezicht, zowel bij personen- als goederentreinen. In model, in de schaal h0, is hij te koop bij Roco, Fleischmann en Mxc3xa4rklin. Allereerst een foto van het model van Roco en daarna in het echt op de ‘Bahn’.
DB-stoomlok-model-BR64
Altijd weer een prachtig gezicht zo’n dampende lok, zeker in black & white.
DB-stoomlok-BR64

3 thoughts on “Stoomloc BR 64 van de DB

  1. Dit spreekt om meerdere redenen aan Albert. 1) toen ik voor het eerst op bezoek was in Duitsland, nu alweer heel lang geleden, reden daarnog uitgebreid stoomtreinen rond op goederenlijnen. Van die hele grote bakbeesten. Ik ging er speciaal voor naar het emplacement van Bottrop en Essen om die dingen te filmen. Achteraf nog steeds mooi natuurlijk. Tot in de jaren zeventig hoorde je ze daar nog voorbij puffen. Toen was het ineens over. Diesel nam de diensten voor goederen over, elektra bij de passagiers. In de DDR reden toen nog steeds stoomtreinen rond, en ik bekeek samen met een goede vriend van me uit die dagen, heel wat film en dia’s. Die reisde er heel Oost-Europa voor door…. 2)De opa van mijn vrouw kocht op latere leeftijd, toen hij zijn winkel aan de kant had gedaan, elektrische treinen in Duitsland. Fleischmann. Van elke reis naar de familie nam hij wel weer iets leuks mee. Zo ook een grote internationale trienloc, zo’n ding dat twee keer zo groot is als deze die jij hier beschrijft. Na het overlijden van opa, kwam die zware loc in mijn bezit net als een grote dieselloc. Ik heb ze nu normaal gesproken uitgestald staan in mijn auto/luchtvaartcollectie. Prachtige machines, zeker met de gecombineerde herinneringen daaraan verbonden……

  2. @ Leo: Geweldig wat jij allemaal in je reactie beschrijft. Heel veel zaken heb ik ook meegemaakt en herinner me nog dat afscheid van de West-Duitse stoomloks in Rheine in 1977, samen met Mara en oudste zoon Raymond. Zal eens een foto opzoeken en plaatsen op onze fotolog. Heb ik weer iets voor een flashback. Alleen een beetje jammer dat we toen nog werkten met een fotorolletje van 24 of 36 opnamen. Tegenwoordig met die digitale camera’s schiet je er veel meer, want de mindere gooi je toch weg.
    Ten aanzien van die twee treinen in de schaal 0, daar ben ik zeer benieuwd naar en hoop ze nog eens bij je te mogen bewonderen. Treinen en auto’s vind ik altijd mooi om te bekijken. Trams, bussen en vliegtuigen wat minder, maar ben ervan overtuigd dat ik de verhalen bij jouw vliegtuigmodellen goed kan waarderen.
    Morgen zal het wel weer een Boeing 737-800 worden samen met Mara met bestemming Mxc3¡laga.
    Vanaf een droge, maar koude waterlijn aan het Veluwemeer, saludos de Albert

  3. Fijne vakantie jullie twee, en dank jewel voor de aanvullingen. Mijn passies zijn nogal breed op dit terrein, dus we zullen nog vaak raakvlakken ontdekken ‘vrees’ ik……leuk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s