Huichelaar, pak jij je koffers maar

De mening van: H. Potma uit Groningen
Tichelaar huichelaar. In het verkiezingsprogramma van de PvdA melden dat de PvdA voor een referendum is en als het erop aankomt juist tegen een referendum zijn. De kiezers zijn bedrogen. Een lagere koopkracht, hogere belastingen, een vlieg-ticketbelasting maar dit niet aanwenden voor het milieu, misbruik van subsidies in een deelgemeente van Amsterdam, vriendjespolitiek bij het organiseren van geldverslindende evenementen, wegstemmen van een kleurrijk en ervaren persoon als Jan Pronk uit angst voor felle discussies (die de politiek juist interessant maken), het voortrekken van PvdA-mensen voor het burgemeesterschap van Utrecht. Ik heb het helemaal gehad met de PvdA en dit kabinet. Van mij mogen er nieuwe verkiezingen komen. Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De mening van: Kees van Doorn uit Drunen
We hebben Prinsjesdag met achter de rug. De boodschap is weer dat Nederland de broekriem nog verder moet aantrekken. Enerzijds begrijp ik een aantal maatregelen en anderzijds verbaas ik me over een aantal politieke bewegingen. Op dit moment aankondigen dat de ministersalarissen fors omhoog gaan, roept weerstand op bij een groot deel van de Nederlandse bevolking. Terecht in mijn ogen. Indien de salarissen van de bewindslieden inderdaad met 10 tot 30% gaan stijgen, staat dat niet in verhouding tot de salarisverhogingen van de rest van hard werkend Nederland. Lusten en lasten moeten we als Nederlandse meltingpot samen delen. Het verschil tussen modaal, arm en rijk wordt met de dag groter. De Nederlander kan de Nederlandse politiek niet meer volgen. Indien we ons in de nabije toekomst weer moeten voorbereiden op lastenverhogingen staan de verhogingen van de ministerssalarissen daar haaks op. Het getuigt wel van GROOTHEIDSWAANZIN om dat net nu naar buiten te brengen. Politiek Nederland lijkt ongeneeslijk ziek, Het lijkt met de dag erger te worden. De verwijdering tussen de politiek en de kiezers wordt steeds groter, Mensen begrijpen het niet meer. Balkenende en Bos hebben niet in de gaten dat ze vrijwel al hun politieke kruit hebben verschoten en dat politici als Wilders en Verdonk langzaam maar zeker steeds beter in positie komen om binnenkort strategisch het huidige politieke beleid op te blazen. Steeds meer Nederlanders pikken het niet meer en zetten zich af tegen het Haagse pluche. Wij weten 1 ding zeker……..Indien wij in goede gezondheid de pensioengerechtigde leeftijd mogen bereiken, verlaten wij dit land. We hebben beiden dan tientallen jaren hard gewerkt en ons steentje bijgedragen aan de Nederlandse samenleving maar dan houdt het op. Wij wensen dan niet langer geprostitueerd te worden door de Nederlandse politiek. Politiek Nederland is ziek maar dan bedoelen we ook echt ziek! De band met het Nederlandse volk is men allang kwijt alleen wil men dat nog niet erkennen. Verdonk en Wilders hebben dit reeds wel herkend en spelen hierop in. Laat Balkenende en Bos de komende tijd hun zakken maar vullen met 30 % meer. Het Nederlandse volk stuurt hen hiervoor uiteindelijk de rekening of niet? Men ziet hier door de bomen het bos niet meer.

6 thoughts on “Huichelaar, pak jij je koffers maar

  1. Je schrijft van mijn mogen er nieuwe verkiezingen komen. IK ben dan wel erg nieuwsgierig wat dan de partij van je keuze zal worden en vooral waarom. Uiteindelijk maakt het niet uit door wie je in de maling wordt genomen. De politiek misbruikt stelselmatig onze democratie om er zelf beter van te worden.

    Zij suggereren naar ons te luisteren, maar dat doen ze gewoon niet. Niet xc3xa9xc3xa9n partij uitgezondert. Ik ben voor een algehele kiezersstaking onder de bevolking. Dus bij de volgende verkiezingen gaat niemand stemmen. Maar ja, zie nederlanders maar eens op xc3xa9xc3xa9n lijn te krijgen. Dat lukt je nooit. Als dat namelijk wel het geval was, dan was het allemaal zover niet gekomen. Het is verdeel en heers waar de politiek garen bij spint en wij laten het allemaal gebeuren.

  2. @ Renxc3xa9: De mening van Kees van Doorn uit Drunen sluit heel goed aan bij jouw reactie en daarom hebben wij hem dan ook geplaatst. Hij slaat de spijker op z’n kop! Net zoals jij trouwens.

  3. Het systeem houdt zichzelf in stand vrees ik. Kijk nu maar eens wie er namens de politiek even wil komen uitleggen bij kritische journalisten (en die zitten dus niet bij de linkse tv-makers als NOS en Vara)waarom het beleid zo is als het is. Op elk bestuurlijk niveau zie je dat de politieke bestuurders niet meer in staat zijn om aansluiting te krigjen bij de wensen en verlangens van de burgers in de straat. Men kan niet uitleggen waarom de lasten stijgen maar het serviceniveau vanuit de overheid daalt. Meer betalen voor de auto, maar ook meer files. Meer betalen voor de hond, maar zelf de poep opruimen, meer betalen voor het bijhouden van parken en perken en zien dat daar steeds minder aan wordt gedaan, betalen, betalen betalen. En vooral voor megalomane projecten en oncontroleerbare subsidies aan clubs die er door hun handelen weer voor zorgen dat we nog meer moeten gaan betalen. Het wordt tijd voor een goede campagne vanuit Pearle of Hans Anders. Politieke roze brillen mogen worden ingeruild voor echte brillen met een duidelijk beeld op wat er in de maatschappij leeft. En Oost-Indische doofheid bij politici mag worden opgelost door gratis gehoortoestellen. Daarnaast worden middels plastische chirurgie draaikonten vastgezet en dubbele tongen verwijderd…….. zou dat een beetje helpen?

  4. @ Karin: Daar zijn we het niet met je eens, maar dit is dan ook een smaakverhaal. Wij ervaren dit kabinet als hoogst onplezierig en dan drukken we ons nog zacht uit. Heb je onze log van 20 september ook gelezen? Daar hebben we het over de diefstal die het Kabinet Balkenende-Bos-Rouvoet pleegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s