Jammer jammer Pronkie geen voorzitter PvdA

Het was zo’n geweldig idee om Jan Pronk voorzitter te maken van de Partij van de Arbeid. Deze salonsocialist (=iemand die graag zijn EIGEN zakken vult, maar voor het volk sociaal wilt zijn) was echt dxc3xa9 persoon om deze partij xe2x80x99naar de knoppenxe2x80x99 te helpen. Driewerf hulde! dachten wij.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Vanuit een andergezichtspunt: We hoopten dus dat Pronk het zou worden, een betere garantie voor een kabinetscrisis op zeer korte termijn viel er niet te bedenken!!!

Even na achten vanavond werd het volgende bekend:
De strijd om het partijvoorzitterschap van de PvdA is gewonnen door Lilianne Ploumen. Voor Pronk, die als grootste kanshebber werd beschouwd, is de verkiezing een pijnlijke nederlaag geworden.

De kandidaatstelling van Pronk leverde de afgelopen weken nogal wat commotie op. Zo vreesden onderwijsminister Ronald Plasterk, oud-voorzitter Ruud Vreeman, voormalig fractievoorzitter en oud-burgemeester van Kerkrade Thijs Wxc3xb6ltgens en senator Klaas de Vries dat Pronk als voorzitter zowel
de partij als de regeringscoalitie in gevaar kon brengen.

4 thoughts on “Jammer jammer Pronkie geen voorzitter PvdA

  1. Tja het is jammer, maar het tij is niet te keren voor de Pvda. Alleen was de afbraak door Jan(ik drink met mate Hik)Pronk wel wat sneller gegaan Nederland moet gewoon ietwat meer geduld opbrengen.

    Het vervelende is dat wij niet zijn overgeleverd, zoals de schrijver hieronder schrijft, aan de grillen van de bonzen en hotemetoten van die partij(en elke ander naturlijk), maar aan de grillen van de kiezer. Want die kiezen telkens partijen op basis van “Ik stem al jaren op de Pvda” of “Tja Pvda kreeg ik van huis uit mee”, kortom niet op inhoudelijke programma’s en standpunten, waarvan achteraf blijkt dat zelfs de meeste kiezers later bedrogen uitkomen als ‘hun’ partij gaat regeren, maar op sentimenten en dat is vaak een slechte raadgever.

    Kortom lui, wij krijgen telkens maar de regering die anderen verdienen, en dat denken die anderen over ons. Ik ken maar xc3xa9xc3xa9n protest om te laten blijken dat we niet met onze democratie laten sollen en dat is masaal en landelijk, als er verkiezingen zijn, niet te gaan stemmen. Alleen lukt dat nooit in een zo groot collectief, want als wij als Nederlanders waren te verzamelen in zo een groot verband, dan waren we wel eerder opgestaan tegen de regeringen in het verleden en nu.

    We maken ons liever drukker om andere zaken, zo lijkt het, we roepen nog eens wat boos op verjaardagen, feesten en partijen en verder doen we niets en dat geeft die ‘leiders’ weer de gelegenheid om over ons heen te reageren.

    Het is triest en laat ik er maar meteen een clichxc3xa9 tegenaan gooien; “Het volk krijgt de regering die het verdient” en zo is het.

  2. Manipulatie van de zuiverste soort. Prink zou idd de vuurtjes aan de diverse ingeslapen schenen hebben gelegd. De namaaksocialisten in kabinet en fractie hebben aangesproken op hun Gristelijk-sociaal gedrag. En dat had ofwel stemmen gekost, dan wel de partij sterker gemaakt. Men is bang voor de SP en ook voor verlies van pluche. (Hoe erg kan dat bewezen worden als je kijkt naar Utrecht waar twee kamerleden worden geparachuteerd als burgemeester-in-spe). Kortom…..jammer voor ons allen….Pronk was een goeie geweest om voor eens en voor altijd van dat roze namaaksocialisme af te komen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s