Vliegticketbelasting

Nog zo’n belachelijke maatregel van het Kabinet Balkenende-Bos-Rouvoet. In het regeerakkoord is afgesproken een vlieg-ticketbelasting in te voeren met een opbrengst van 350 miljoen per jaar. Deze heffing moet al in 2008 ingaan. Deze ticketbelasting moet je elke keer betalen als je een vliegreis boekt.

Wederom een geval van pure diefstal door dit kabinet? Wordt deze belasting ingevoerd om het mileu te helpen? Zo ja dan kunnen wij het accepteren, maar dat is niet zo!

De 350 miljoen euro extra belastingopbrengsten gaan naar de staatskas.
Image Hosted by ImageShack.us
Klik hier en stem tegen de vlieg-ticketbelasting .
De vlieg-ticketbelasting houdt het volgende in:

Passagiers die vanaf een Nederlands vliegveld vertrekken, betalen vanaf 2008 11,25 euro extra als zij niet meer dan 2500 kilometer vliegen binnen de Europese Unie. Alle andere bestemmingen worden 45 euro per ticket duurder. Als deze zgn. vakantiebelasting doorgaat, betaalt een gezin dat een vakantie boekt naar bijvoorbeeld Spanje of Griekenland al gauw xe2x82xac 100 extra! Voor een verre bestemming kan dat zelfs enkele honderden euro’s extra gaan kosten.

3 thoughts on “Vliegticketbelasting

  1. De typering diefstal is me dus uit het hart gegrepen. Als ik per vliegtuig naar Edinburgh reis ben ik er in een uurtje. Dan nog even in de bus en pakweg twee en een half uur na mijn vertrek loop ik in Princess Street. Ik kan ook als alternatief met de boot, kost me een dag en dan nog een aantal uren treinen vanaf Newcastle, of met de trein, via Antwerpen, Londen en dan alles per trein. Kosten, hoger dan met het vliegtuig en dan kost me dat ook minstens een hele dag treinen. Hoezo stedentrip? Mag niet meer van deze wereldvreemde regering………Wanneer zouden de door Diederik Samson van de PvdA zo geliefde zeppelins gaan vliegen? Enneh…de trekschuit? Komt die ook weer terug?

  2. @Leo: Jouw reactie slaat de spijker op z’n kop. Als het aan de “linkse kerk” ligt gaan we helemaal niet meer op reis. Ja wel met de fiets of de trekschuit! Hoe lang worden wij nog getreiterd door dit kabinet? Te lang al!

  3. Ik vind deze reactie over amper xe2x82xac11,25 wel erg overdreven. Als je het kunt permiteren om 3 of meer auto’s te hebben en regelmatig ook nog een vliegreis te boeken kun je dat makkelijk betalen. IK zal er niet wakker liggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s