Internetvrienden bestaan ze wel of niet?

Wij zijn benieuwd hoe jij daarover denkt als bezoeker van onze site. Welkom in het cafxc3xa9 trouwens. Doe alsof je thuis bent en lees in alle rust de volgende tekst.

Netwerksites als Hyves en MySpace lijken het tegendeel te bewijzen, maar wetenschappelijk staat het vast:
echte vrienden maak je niet via internet. Kennissen verzamelen via internet is leuk, maar ……….
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
een lijfelijke ontmoeting is vrijwel altijd noodzakelijk om een eerlijke, hechte vriendschap op te bouwen, hebben onderzoekers van de Sheffield Hallam University vastgesteld. Ze ondervroegen ruim 200 mensen over hun sociale contacten. Gemiddeld hebben de ondervraagden vijf goede vrienden. Daarvan hadden ze er vier daadwerkelijk ontmoet. Volgens de onderzoekers is een ontmoeting nodig ‘om er zeker van te zijn dat de ander in ons investeert en er is als we hem nodig hebben’.

Uit eerder onderzoek bleek ook al dat mensen in het algemeen vijf goede vrienden hebben op een totaal van 150 vrienden en kennissen. Hoe groter de kennissenkring, des te minder vaak er onderling contact is.
[bron RTL]

3 thoughts on “Internetvrienden bestaan ze wel of niet?

 1. Diepe zucht…..op zich ben ik het eens met de onderzoekers, want doordat je elkaar ook in het echt ziet (kent) kun je het meer en meer uitbouwen denk ik. Maar vaak blijkt ook dat mensen die het via de weblog/hyves goed met elkaar kunnen vinden, elkaar in het echt niets te vertellen hebben. Vaak zijn de mensen met een weblog personen die echte “schrijvers” zijn, en in het echte leven geen praters. Of je hebt je een beeld gevormd van je internetvrienden, en als je elkaar dan in het echt ziet, blijkt daar weinig of niets van te kloppen. Dus ja, ik ben het er mee eens.
  Maar vriendschappen die ontstaan zijn via de weblog/hyves enz, kunnen wel erg intens zijn!! En uit (schamele) ervaring weet ik dat die vriendschappen in het echt ook goed kunnen zijn.
  Maar zoals altijd zijn er uitzonderingen op de regel en zullen er over de hele wereld prachtige vriendschappen onstaan via het net!!

  Liefs Jackie
  xxxx

 2. Het internet zorgt wel voor interessante, soms warme contacten met mensen die je in r.l. niet gemakkelijk zou ontmoeten. Maar de grootste en diepste vriendschappen zijn toch ook bij ons ontstaan door mekaar in het echt te leren kennen en met elkaar zaken uit te wisselen die zowel een lach als een traan bevatten. Samen sterk. Ik heb dat via het internet nog niet kunnen ontdekken, maar wie weet komt het nog. Met de internet-kennissen ben ik overigens erg gelukkig, want er zitten heel erg aardig en lieve tussen………

 3. Nee internet kan echte vriendschappen niet vervangen. Toen heb ik wel mensen leren kennen via mijn blog die ik later heb ontmoet. En xc3xa9xc3xa9ntje er van is echt een goeie vriend geworden.
  Maar we wonen bij elkaar in de buurt en dus ontmoeten we elkaar nu ook regelmatig. dat verdiept een vriendschap wel.

  Maar net als voor mensen die aan huis gebonden zijn is internet wel een uitkomst………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s